Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-03-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Verkeerscontroles

BREUKELEN / ABCOUDE De politie heeft op dinsdag 5 maart op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

Naar aanleiding van klachten van omwonenden werd tussen 09.00 en 10.30 uur op Oud Aa in Breukelen met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 60 km/u. Van de tachtig gecontroleerde voertuigen reden twee bestuursters te snel. Beiden reden met een snelheid van 79 km/u. Zij werden bekeurd.

Van 12.15 tot 15.15 uur werd op de Straatweg in Breukelen eveneens met de lasergun gecontroleerd. In die tijd passeerden ongeveer 100 voertuigen de controlepost. Acht bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u. Tevens werd een automobilist bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en een andere voor het vervoeren van een te zware lading.

In de middaguren werd een controle op de Burgemeester Des Tombesweg in Abcoude gehouden. Twaalf bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/u. Drie van hen reden 70 km/u. Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (3), het niet verzekerd zijn (2) en een verlopen APK (1).

Schaapzorgen

HARMELEN Op dinsdag 5 maart heeft de politie hulp verleend aan een drachtig schaap.

Rond 16.15 uur werd de politie door een op de A12 rijdende automobilist gebeld. Hij meldde dat bij Harmelen in een weiland ten zuiden van de A12 een schaap op zijn rug lag. Daar een schaap vaak niet in staat is zich zelf weer om te draaien en dan kan overlijden, werd een politieman die kant opgestuurd. Die trof in een weiland aan een doodlopend stuk van de Reijerscop het dier op zijn rug aan. Het beestje bleek hoogzwanger.

De politieman slaagde erin het schaap om te draaien, waarna het dier weer op zijn pootjes terecht kwam. Niet erg dankbaar nam ze daarna direct de benen. Het is niet bekend of zij overweegt haar binnenkort ter wereld komende nageslacht naar haar redder te vernoemen.

Auto gestolen

WOERDEN Op dinsdag 5 maart werden haar autosleutels uit de handen van een vrouw gegrist en werd vervolgens haar auto gestolen.

Rond 16.20 uur stopte een vrouw met haar auto bij een brievenbus op de Polanerbaan. Zij parkeerde haar auto en liep naar de brievenbus. Bij de brievenbus aangekomen, voelde zij dat haar autosleutels uit haar hand werden gegrist. Zij zag dat een man met haar autosleutels naar haar auto rende en dat daar inmiddels twee andere mannen in waren gaan zitten. De man gaf de autosleutels aan één van hen, die man startte de auto en reed weg over de Polanerbaan in de richting van de A12. Ook de man die de sleutels had gestolen, rende die richting op.

De auto die werd gestolen was zwart van kleur, merk Alfa, type GTV. Opvallend aan de auto is dat hij is voorzien van geel lederen bekleding en van Alessio sportvelgen.

De drie verdachten voldoen aan het volgende signalement: Twee kleine en een grotere man. Alle drie droegen donkere kleding en zagen er onverzorgd uit. Zij waren mager en ongeschoren. De beide kleine mannen droegen een bruin stoffen hoedje.

Getuigen die de verdachten herkennen of de auto hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen, bureau Woerden op telefoonnummer 0900-8844.