Provincie Groningen

Groningen, 6 maart 2002 Persbericht nr. 33

Subsidie voor "Voorbeeldboerderijen" Woldhoeve en Wegafarm

Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten een subsidie van in totaal 11.492,-- te geven aan de zorgboerderijen de Woldhoeve in Mussel en de Wegafarm in Groningen. Met de subsidie zullen de beide zorgboeren voorlichting kunnen geven aan organisaties, potentiële cliënten en aanstaande zorgboeren over hoe bijvoorbeeld gehandicapten op de boerderij werken en alles wat daarbij komt kijken. De Woldhoeve en de Wegafarm worden "voorbeeldboerderijen", waar iedereen kan proeven hoe het leven op een zorgboerderij is.

De Woldhoeve

De Woldhoeve is van oorsprong een boerderij waar dus geen ontvangstruimte is voor bezoekers. Een gekregen bouwkeet dient op dit moment als kantine voor de cliënten van de Woldhoeve. Met de subsidie van de Provincie van e 11.200,-- kan de zorgboer een ruimte maken in de schuur die in de toekomst kan dienen als ontvangstruimte voor bezoekers. Bovendien kan de ruimte ook dienst doen als kantine en wellicht als activiteitenruimte voor het winterseizoen. Naast dit bedrag krijgt de Woldhoeve ook
952,- om voorlichtingsmateriaal (folders en borden) te laten ontwikkelen.

De Wegafarm

De Wegafarm in Groningen is een kinderboerderij, waar onder meer verstandelijk gehandicapte mensen werken. Omdat er al een ruimte is waar bezoekers worden ontvangen zijn er geen investeringen meer nodig om als voorbeeldboerderij dienst te kunnen doen. De Wegafarm krijgt wel een subsidie van 340,- om folders te laten ontwikkelen.

Financiering

Het geld voor de investering in de Woldhoeve komt voor de helft uit de Reserve Cofinanciering Economische en Sociale Infrastructuur en voor de andere helft uit het Krediet Versterking en Vernieuwing Agrarische Sector. Het bedrag voor het voorlichtingsmateriaal komt gedeeltelijk uit het Stimuleringsfonds Zorg en gedeeltelijk uit het Activiteitenkrediet Welzijn en Zorg.

Advies

Op 10 maart wordt het voorstel ter advisering voorgelegd aan de commissie Welzijn, Zorg en Cultuur.

Noor voor de pers: voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Marike Ensing, afdeling Bestuurscontacten provincie Groningen, 050 - 316 4075.