FNV BONDGENOTEN

440 banen weg bij IMS; FNV Bondgenoten twijfelt aan reden

IMS BV, met vestigingen in Tilburg en Den Bosch, wil beide locaties sluiten vanwege de teruglopende markt en te hoge kosten. Daardoor verliezen 440 mensen hun baan. Daarover is het personeel vanmiddag ingelicht.
FNV Bondgenoten is teleurgesteld en wil een onderzoek naar nut en noodzaak van de sluiting. Bestuurder Ruud van den Bergh twijfelt aan de reden die het bedrijf opgeeft: 'Volgens mij zijn het niet zozeer bedrijfseconomische, maar meer strategische redenen waarom IMS in Nederland de productie stop wil zetten. De vestiging in Den Bosch maakt gewoon winst. Dan zou je eerder denken aan het efficiënter maken van de productie dan aan het sluiten van de fabriek.'

Op 1 april wordt de productie op de twee locaties stopgezet. De computerassamblage en de productie van notebooks wordt verplaatst naar Hongarije of China.
FNV Bondgenoten wil zo snel mogelijk praten over een sociaal plan voor de werknemers. Daarvan werken er 300 in Tilburg (computerassamblage) en 140 in Den Bosch (productie notebooks).

Meer informatie :
Ruud van den Bergh, bestuurder FNV Bondgenoten

0164- 264146 of 06-51257892


06 mrt 02 16:08