Gemeente Soest

Stimuleringsregeling Internet Toegang Gemeente Soest stimuleert internetcafés

De gemeenteraad van Soest heeft een Stimuleringsregeling Internet Toegang in het leven geroepen. Organisaties die een internetcafé oprichten, kunnen een eenmalige subsidie bij de gemeente aanvragen voor de aanschaf van internet-pc's.

Informatieverstrekking en dienstverlening via internet wordt steeds vanzelfsprekender. De gemeente draagt hieraan ook haar steentje bij met haar eigen website www.soest.nl Een groot deel van de inwoners van Soest en Soesterberg kunnen thuis, op het werk of op school gebruikmaken van internet. Wie die mogelijkheid nog niet heeft, zou dicht bij huis en laagdrempelig toegang tot internet moeten kunnen krijgen. Internetcafés bieden een goede oplossing.

Bij de beoordeling van de aanvragen voor de Stimuleringsregeling Internet Toegang wordt onder meer getoetst of de doelgroep - inwoners die nog geen toegang tot internet hebben - wordt bereikt. Tevens wordt gekeken of het internetcafé voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk is en of er sprake is van voldoende geografische spreiding van internetvoorzieningen in de gemeente.
---