BedrijfsautoRAI

6-3-2002

De nieuwe Nissan Pickup

De nieuwe Nissan Pickup is een auto voor de ondernemende, actieve en onafhankelijke mens. De Pickup heeft een krachtig en opvallend voorkomen en is uitgerust met een van de sterkste turbodieselmotoren in het segment van de medium pick-up. De auto is stoer, onderscheidend en bedoeld voor mensen die de auto doordeweeks gebruiken als werkpaard en in het weekeinde graag het avontuur opzoeken. Nissan bouwt al vijftig jaar autos met vierwielaandrijving en al meer dan zestig jaar pick-ups. Met de nieuwe Pickup laat Nissan zien dat het huidige innovatieve gehalte op net zon hoog niveau staat als de rijke geschiedenis van het merk.

Een bokshandschoen zorgde voor de inspiratie van de assertieve en mannelijke vormgeving, evenals de jarenlange Amerikaanse traditie van de pick-up. Dit type auto wordt gebruikt voor het vervoeren van allerhande zaken, van vee tot en met jetskis, en het is een symbool van totale vrijheid op de weg en op de paden daarbuiten.

De nieuwe motor, een direct ingespoten turbodieselmotor met een inhoud van 2,5 liter, levert meer vermogen en koppel dan vergelijkbare pick-up-motoren. Ondanks het bijzonder grote vermogen van 133 pk (98 kW) en het koppel van 304 Nm, is de motor opmerkelijk zuinig met brandstof. Dit resulteert in een lagere uitstoot van schadelijke stoffen en minder brandstofkosten.

Veel eigenaren van pick-ups willen graag hun persoonlijkheid laten doorschijnen in het uiterlijk van hun auto. Met de Pickup van Nissan is hier alle gelegenheid voor. Er zijn diverse accessoires waarmee de Pickup geheel naar eigen wens en inzicht kan worden aangekleed. Zo kan bijvoorbeeld gekozen worden uit verschillende uitvoeringen (Single Cab, King Cab of Double Cab). Daarnaast bestaat ook nog de bijzondere optie van een tweewielaangedreven versie met 4-LOOK. Deze is qua uiterlijk nauwelijks te onderscheiden van zijn 4WD-broer, maar heeft wel het zuinige karakter van een auto met tweewielaandrijving. Voor welke versie ook gekozen wordt, de nieuwe Nissan Pickup is ontworpen om doordeweeks dienst te doen als goede werkkracht en om in het weekeinde te zorgen voor comfortabel en representatief vervoer. Maandag zware gereedschappen ophalen en zondag een paraglider vervoeren... de Nissan Pickup werkt zeven dagen in de week.

De Nissan Pickup in vogelvlucht

* Toonaangevende, nieuwe direct ingespoten turbodieselmotor met intercooler van 2,5 liter met een vermogen van 133 pk en een koppel van 304 Nm.

* Ten opzichte van het vorige model: 28 procent meer vermogen en 24 procent meer trekkracht.

* Keus uit: Single Cab, King Cab en Double Cab, twee motoren, vijf nieuwe kleuren en een 4-LOOK-uitvoering.

* Krachtige vormgeving, geïnspireerd op de vorm van een bokshandschoen.

* Ontworpen om doordeweeks te werken en om in het weekeinde representatief voor de dag te komen.

* Brandstofverbruik, onderhoudskosten en emissie zijn verminderd.
* Voorzien van Nissans betrouwbare 4x4-systeem.
* Verbeterde remmen en veiligheid.