Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en Electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

07-03-2002

Werkloosheid dreigt voor 500 werknemers IMS Tilburg en Den Bosch

De Taiwanese computerfabrikant IMS wil de twee vestigingen in Nederland op zo kort mogelijke termijn sluiten. Hierdoor komen 500 werknemers op straat te staan. Dit heeft de directie aan het personeel en aan CNV Metaal en elektro meegedeeld. Dit is de derde grote klap voor de werkgelegenheid in de regio, waar eerder bij Tyco circa 400 banen verdwenen en bij Alcoa in Drunen 300 banen.

CNV Metaal en elektro is geschokt door het besluit en wil samen met de ondernemingsraad en externe deskundigen kijken naar nut en noodzaak van het sluitingsplan en daarnaast onderzoeken of er alternatieven mogelijk zijn waardoor een (groot) deel van de werkgelegenheid kan worden behouden.
Wanneer dit niet werkt, wil de bond een sociaal plan afspreken, waarin schadeloosstelling van de werknemers centraal staat. Daarnaast moeten werknemers op weg worden geholpen om ander werk te vinden, onder meer via begeleiding en indien nodig om-, her- en bijscholing. Inmiddels heeft CNV Metaal en elektro afspraken gemaakt met de directie over de eerste opvang van de werknemers. Zo zijn hierbij de arbodienst, het maatschappelijk werk en een arts betrokken.

IMS assembleert desktops in Tilburg en notebooks in Den Bosch. Het bedrijf vestigde zich vijf jaar geleden in Nederland. Een jaar geleden werkten er nog circa achthonderd werknemers, onder wie veel uitzend- en tijdelijke krachten. CNV Metaal en elektro kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de Taiwanese multinational vanaf dat moment bezig is geweest het bedrijf uit te kleden.

Houten, 6 maart 2002

Nadere inlichtingen:

Albert van Damme (bestuurder CNV Metaal en elektro) 076 - 572 46 70
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241