Gemeente Emmen


Persbericht: Ophalen zwerfdieren, 6 maart 2002

Incidentele extra bijdrage voor ophalen zwerfdieren

De gemeente Emmen stelt aan de Dierenbescherming afdeling Zuidoost Drenthe (DBZOD) een incidentele bijdrage in de vervoerskosten ter beschikking. Het gaat om een bedrag van 26.000 voor 2001 en 2002 samen. De oorspronkelijke subsidie aan deze vereniging is namelijk niet voldoende om alle kosten te dekken. Dit zou tot gevolg hebben dat de DBZOD niet meer in staat zou zijn om de zwerfdieren in de gemeente Emmen op te halen en naar de vooropvang in Coevorden te brengen. Naast deze incidentele bijdrage, blijven de gemeente en de DBZOD zoeken naar een geschikte locatie voor de eerste opvang van zwerfdieren in de gemeente Emmen zelf.

De DBZOD haalt de gewonde dieren en de zwerfdieren op. Zij brengt de dieren naar de vooropvang Happy Stay in Coevorden. Van daar uit worden de opgevangen dieren één keer per week opgehaald door het Provinciaal Drents Dierentehuis in Beilen.

Dat er in de gemeente Emmen geen eerste opvang voor zwerfdieren is, is verre van ideaal. Er worden hierdoor relatief veel kosten gemaakt voor het vervoer. Daarnaast is het voor inwoners van onze gemeente die hun huisdier zoeken vervelend dat ze naar Coevorden moeten rijden. Bovendien is de werkdruk voor de vrijwilligers erg hoog door de afstand die zij iedere keer moeten afleggen. De DBZOD en de gemeente willen dan ook graag een eerste opvang in de gemeente Emmen. Vooralsnog is hiervoor nog geen geschikte locatie gevonden. Beide organisaties blijven echter zoeken.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen