Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag, 6 maart 2002

---


* Vier personen aangehouden wegens bezit (soft)drugs na controles douane
DUIVEN - Gistermiddag werden op de zuidbaan van de A12 (parkeerplaats Oudbroeken) in Duiven door de douane een 37-jarige vrouw en een 40-jarige man uit Duitsland aangehouden wegens het voorhanden hebben van ongeveer 300 gram softdrugs (Marihuana en Hasj). De twee verdachten werden vervolgens overgedragen aan de politie van het district Rivierenland voor afhandeling van de zaak. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau en daar gehoord. Na het opnemen van hun verklaringen zijn beiden met een dagvaarding heengezonden.
Op dezelfde parkeerplaats langs de A12 in Duiven werd gistermiddag door de douane in een andere auto een halve kilo harddrugs (cocaïne) aangetroffen. In de auto zaten een 31 en een 32-jarige man uit Duitsland. Beiden zijn overgedragen aan de politie van het district Rivierenland die de zaak in onderzoek heeft genomen. Volgens de verklaringen van de verdachten waren zij die middag in Amsterdam geweest en hadden de auto in een parkeergarage geparkeerd. Daarna reden zij terug naar Duitsland. Zij verklaarden niets van de drugs in hun auto af te weten. Beiden zijn in verzekering gesteld voor nader verhoor.
Politie houdt verkeerscontroles
ZEVENAAR - Gisterochtend van 7.30 - 9.00 uur hield de politie een bromfietscontrole op de parkeerplaats aan het Hengelder in Zevenaar. In totaal werd 16 keer proces-verbaal opgemaakt, ondermeer voor een te hoog vermogen van de bromfiets, het ontbreken van een bromfietscertificaat, en voor het onverzekerd rijden. Drie maal kregen de bestuurders een toonbriefje mee. In het centrum van Zevenaar werd gistermiddag een parkeercontrole gehouden. Hierbij werden 13 bekeuringen uitgedeeld wegens fout parkeren.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl