Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 6-03-2002 2e Persbericht 6 maart 2002

Persberichten uit de regio:

Helmond: Vrouw zwaar gewond
Op de kruising Deurneseweg Wethouder van Wellaan is woensdagochtend rond 7.00 uur een 45-jarige automobiliste uit Gemert zwaar gewond geraakt. De vrouw reed over de Deurneseweg en wilde bij het eerdergenoemde kruispunt linksaf de Wethouder van Wellaan inrijden. Hierbij kwam zij in botsing met een 31-jarige automobilist uit Venray die vanuit tegengestelde richting over de Deurneseweg reed en rechtdoor reed. De vrouw is met zware verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis. De man had nekklachten en kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Best: Verdachte van winkeldiefstal aangehouden
In een winkel aan de Secretaris L. Janssenstraat is woensdagochtend rond 10.20 uur een 65-jarige inwoner van Best aangehouden. De verdachte werd betrapt met een pak ham dat hij in zijn jas had gestoken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij naar huis gestuurd. Hij kreeg een boete van 115 Euro.

Beek en Donk: Verkeerscontrole
Woensdagochtend is tussen 9.00 en 9.45 uur een verkeerscontrole gehouden op het Piet van Thieleplein. Vier verkeersdeelnemers werden bekeurd omdat ze een geslotenverklaring negeerden. Eén automobilist kreeg een bekeuring omdat de APK van het voertuig verlopen was.

Geldrop: Brand in container
In een container in een containerruimte van een flatgebouw aan de Livingstonestraat is woensdagochtend brand ontstaan. De brandweer bluste de brand. Er wordt rekening gehouden met brandstichting. Dit wordt onderzocht.

Lieshout: Verkeerscontrole
Op de kruising Provincialeweg Ribbiusstraat is woensdagochtend een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden negen bekeuringen uitgedeeld. Vier voor het rijden over het fietspad, twee voor het rijden over een doorgetrokken streep, één voor het rijden door rood, één voor het verlopen van de APK en één voor het niet volgen van een verplichte rijrichting.

Someren: Roodlichtcontrole
Op de Provincialeweg is woensdagochtend een roodlichtcontrole gehouden. Hierbij werden negen bekeuringen uitgeschreven.

Son: Graafmachine gestolen
Vanaf een bouwterrein aan de A50 is tussen dinsdag 14.30 uur en woensdag 6.50 uur een geel/grijze graafmachine met rupsbanden gestolen. Het gaat om een Volvo-EC50.

Valkenswaard: Bestelbus met gereedschap gestolen Vanaf Den Haas is woensdag tussen 2.30 en 6.30 uur een witte bestelbus van het merk Mercedes Benz, type 410, met het kenteken VN-83-PD gestolen. In de bestelbus lag een grote hoeveelheid gereedschap waaronder een lasapparaat, zes boormachines, een slijptol en een decoupeerzaag.

Veldhoven: GSM uit handen gerukt
Op het Meiveld is woensdagmiddag tussen 14.00 en 14.15 uur de GSM van een 33-jarige man uit Geldrop gestolen. De man liep over het Meiveld terwijl hij aan het bellen was. Plotseling naderde een bromfiets hem van achteren en griste de telefoon uit zijn handen. Hierop is de bromfietser hard weggereden.

Wintelre: Verdachte aangehouden
Na een onderzoek in de omgeving is woensdagochtend op de Willibrordusstraat rond 9.30 uur een 17-jarige jongen (woonplaats onbekend) aangehouden. Hij wordt verdacht van het openbreken van de deur van een caravan aan de Biemeren eerder die ochtend. De 33-jarige eigenaar uit Wintelre kwam vanochtend bij zijn caravan aan die op een afgesloten bedrijfsterrein staat. Plotseling zag hij iemand uit zijn caravan springen en hard wegrennen. Vermoedelijk heeft de verdachte hier de nacht doorgebracht. Er werden verder geen spullen uit de caravan weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.