Ingezonden persbericht

Persbericht
Kultuerried Museum Joure

Joure, 25 februari 2002

BROODJE PIEP,
VOOR IEDEREEN DIE NIET VAN MUIZEN HOUDT!

Kultuerried Museum Joure organiseert tentoonstellingen en voorstellingen in Museum Joure en in de gemeente Skarsterlân. Dit keer presenteert de Kultuerried de vrolijke kinder/familievoorstelling 'Broodje Piep'. Het vindt plaats op woensdag-middag 6 maart om 14.30 uur in Dorpshuis 'It Dielshus te Haskerdijken.

De voorstelling gaat over een bakker die haar dagelijks brood in haar eigen bakkerij aan het verdienen is. Terwijl ze werkt, passeert onder haar niets vermoedend oog een muizenfamilie de revue. Een romantische invitatie zorgt voor trammelant. Franse muizen zorgen namelijk voor commotie en een spectaculair vervolg. In deze komische voorstelling van Poppentheater 'Valentijn' acteert de bekende poppenspeelster Elly Bakker als bakker zelf mee.

De Kaarten zijn in de voorverkoop bij de VVV/ANWB te koop: Midstraat 99 te Joure, of tel. 0513 41 60 30. De entree is E 3,50 p.p. en een gezinskaart kost E 10.00. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Wie op de hoogte wil blijven van de activiteiten van de Kultuerried Museum Joure kan een programma bij het museum afhalen. Het adres is Geelgietersstraat 1 11 en het museum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag t/m maandag van 14.00 17.00 uur.