Ingezonden persbericht

'Hogescholen gewaarschuwd voor gevaren O&O'

UTRECHT, 20020306 -- Collegebesturen zijn door medezeggenschapsorganen gewezen op de risico's van het aanknopen van banden met het bureau O&O. Studenten in medezeggenschapsorganen van de Hogeschool Brabant, de Hanzehogeschool Groningen en de Hogeschool Utrecht hebben de afgelopen jaren negatief geadviseerd over commerciële nevenactiviteiten.

Als voornaamste argumenten voerden de studenten aan dat deze activiteiten verliesgevend zijn en ten koste gaan van de kwaliteit van het onderwijs. In het algemeen zijn de commerciële activiteiten van de Hogeschool van Utrecht en de Hanzehogeschool in Groningen verliesgevend geweest.

Volgens het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) blijkt hieruit dat medezeggenschapsorganen hun werk goed doen. Voorzitter Jonathan Zondag: "Hadden de hogescholen maar geluisterd naar de medezeggenschap, dan had dat een hoop ellende gescheeld".

Het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) is de grootste landelijke studentenorganisatie en vaste gesprekspartner van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Bij het ISO zijn ongeveer 160.000 studenten aangesloten.



Ingezonden persbericht