Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-03-2002
Persberichten district Sittard (HP 12.33 uur) Wiensdag 6 maart 2002

Sittard, rijden onder invloed:
Een 37 jarige automobilist woonachtig in het Duitse Wehr werd woensdagmorgen 6 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed.
De automobilist werd omstreeks 00.15 uur op de Odasingel te Sittard aan een controle onderworpen nadat een politiepatrouille de auto zag rijden terwijl de verlichting niet aan was. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals werd bevestigd door de uitslag van een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.6 en 1.7 promille. Tegen de inwoner van het Duitse Wehr werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Sittard, lastige dronkeman aangehouden:
Een 49 jarige inwoner van Sittard is woensdagmorgen 6 maart 2002 door de politie aangehouden.
Een taxichauffeur belde de politie woensdagmorgen omstreeks 01.20 uur de politie omdat hij een lastige klant had gehad die zijn taxirit niet wilde betalen. De politie die ter plaatse ging trof de taxichauffeur aan op de Paardestraat te Sittard. De klant was in de tussentijd weggelopen, maar kwam na enige ogenblikken terug. Hij bleek zwaar onder invloed te zijn van alcoholische dranken en sloeg naar de taxichauffeur, die hij overigens niet raakte. Nadat de politie ingreep en de taxirit aan de chauffeur betaald werd, werd een nieuw doelwit gekozen. Ook naar de politieagenten werd geslagen door de dronkeman, overigens opnieuw werd niemand geraakt. De dronkeman werd aangehouden en daarop geboeid meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.

Sittard, winkeldievegge aangehouden:
Een 36 jarige inwoonster van Sittard is dinsdagnamiddag 5 maart 202 door de politie aangehouden nadat zij in een supermarkt gevestigd aan de Brugstraat te Sittard door personeel betrapt werd. De vrouw nam in de supermarkt twee halve liters blikken bier weg en wilde daarmee de zaak zonder te betalen verlaten. Aan de uitgang werd zij echter door het personeel ter verantwoording geroepen. De twee niet betaalde blikken bier kwamen uit haar kleding te voorschijn waarna de politie werd gewaarschuwd. Deze heeft de winkeldievegge meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. De inwoonster van Sittard zal zich op 14 mei bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden over haar gedrag. Na verhoor kon zij met een dagvaarding huiswaarts.