Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-03-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.35 uur) Woensdag 6 maart 2002

Valkenburg, winkelinbraak:
Woensdag 6 maart 2002 heeft in een winkel gevestigd aan de Passage te Valkenburg een inbraak plaatsgevonden.
Na een inbraakmelding omstreeks 04.35 uur in een winkel aan de Passage, afkomstig van een particuliere beveiligingsbedrijf, ging een politiepatrouille onmiddellijk ter plaatse. Een ruit van de winkel bleek uit het etalageraam verwijderd te zijn waardoor de toegang tot de winkel verkregen werd. Uit de winkel werd een grote hoeveelheid badmode en dure lingerie ontvreemd. Een onderzoek in de omgeving naar een mogelijke inbreker leverde geen resultaat meer op. Van de inbraak is door de eigenaar aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 45 jarige inwoner van Amsterdam is dinsdagavond 5 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De automobilist werd omstreeks 23.25 uur door een politiepatrouille gecontroleerd op de John F. Kennedybrug te Maastricht. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar alcohol te ruiken hetgeen een alcoholblaastest nogmaals bevestigde. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar deze zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. De automobilist kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. Zijn auto diende echter nog 2 uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Maastricht, inbraak in kledingwinkel:
Op woensdagmorgen 6 maart 2002 heeft in een winkel gevestigd aan de Stokstraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. Vier mannen haalden in kort tijdsbestek een grote hoeveel exclusieve kleding weg. De eigenaar, woonachtig boven de modezaak, hoorde omstreeks 04.55 uur een harde klap op de benedenverdieping van de woning waarin een modezaak gevestigd is. Hij waarschuwde meteen de politie. De eigenaar zag nog juist dat vier mannen zijn winkel overhaast verlieten en in een voor de winkel staande witte personenauto sprongen. Deze reed daarop met hoge snelheid weg in de richting van de Graanmarkt en vervolgens in de richting van het Onze Lieve Vrouweplein te Maastricht. Ondanks een zoekactie in de ruime omgeving werd de vluchtauto niet meer aangetroffen.
Uit de winkel werd een grote hoeveelheid exclusieve kleding en tassen ontvreemd. De inbrekers hadden zich de toegang tot de winkel verschaft door een betonblok door een van de ruiten van de winkel te gooien. De politie heeft van de inbraak een aangifte opgenomen en stelt een verder onderzoek in.

Eijsden, hennepkwekerijen aangetroffen:
De politie heeft dinsdag 5 maart 2002 kort na het middaguur in een woning aan Keuleman te Eijsden een hennepkwekerij aangetroffen. Het onderzoek in de woning werd ingesteld in aanwezigheid van de 43 jarige bewoonster die de politie op de zolderverdieping de kwekerij toonde. De politie trof daar 98 hennepplanten aan die beschenen werden door vier assimilatielampen. Verder trof de politie vijf transformatoren aan, een ventilator, een thermostaat en groei- en voedingsmiddelen voor de hennepplanten. De politie heeft na overleg met de Officier van Justitie en na monsterneming van de hennepplanten de kwekerij geheel ontmanteld. In het kader van snelrecht kreeg de bewoonster van de Officier van Justitie een transactievoorstel aangeboden van 1000 euro.

Ook in een woning aan Bonne Louise te Eijsden werd dinsdag 5 maart kort na het middaguur een hennepkwekerij aangetroffen. In aanwezigheid van de bewoonster werd het onderzoek in de woning ingesteld. Zij liet de politie op de zolderverdieping de hennepkwekerij zien. De hennepkwekerij was niet meer in bedrijf. Nadat de laatste keer geoogst was werd de teelt in de hennepkwekerij niet meer voortgezet. De politie trof de verdorde resten aan van 200 hennepstengels die ontdaan waren van de bloemen. De hennepkwekerij bestond verder uit acht groeilampen, 10 transformatoren, twee ventilatoren, een verwarmingselement en een koolstoffilter. Na overleg met de Officier van Justitie werd de hennepkwekerij opgeruimd. De Officier bood de bewoonster een transactievoorstel aan van 2000 euro. Omdat de stroom benodigd voor de hennepkwekerij illegaal betrokken was werd door medewerkers van Essent een boete opgelegd van 1000 euro terwijl er nog een navordering van de niet betaalde stroom zal plaatsvonden.

Valkenburg, winkeldief aangehouden:
Een 52 jarige inwoner van Valkenburg is dinsdagmiddag 5 maart 202 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. De inwoner van Valkenburg kon dinsdagmiddag de verleiding niet weerstaan om een stel oorringen in een drogisterij gevestigd aan de Doctor Erensstraat te Valkenburg te laten liggen. Hij stak de oorringen in zijn zak en liep zonder te betalen naar buiten. Echter de detectiepoortjes deden hun werk. Het alarm trad in werking en bij een onderzoek in de kleding van de bezoeker kwamen de niet betaalde oorringen te voorschijn. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het bureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden in het kader van snelrecht ten bedrag van 115 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts.