Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 6-03-2002 Persbericht district Den Bosch

TWEE AANHOUDINGEN BIJ CONTROLE ILLEGALEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag heeft de vreemdelingendienst van de politie s-Hertogenbosch tijdens een controle op illegale vreemdelingen in een pand aan de Symon Pelgromstraat in s-Hertogen-bosch een 38-jarige Dominicaanse en een 34-jarige Braziliaanse aangehouden voor illegaal verblijf in Nederland. Beide vrouwen waren op genoemd adres in de prostitutie werkzaam. De beide dames zullen Nederland uit worden gezet.De politie onderzoekt of er sprake is van vrouwenhandel.

VERDACHT PERSOON HAD NOG BOETES OPEN STAAN (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is een 24-jarige Bosschenaar, die zich verdacht ophield op de Eerste Reit in s-Hertogenbosch, aangehouden. De verdachte bleek nog een aantal geldboe-tes open te hebben staan. Agenten kregen een melding dat de man zich verdacht zou ophou-den tussen geparkeerde autos. De agenten kamden te voet de omgeving uit en troffen de verdachte aan. Hij bleek weliswaar niet te hebben ingebroken in de voertuigen, maar had nog wel ruim 440,= aan geldboetes voor diverse verkeersovertredingen openstaan. De man kon niet betalen en is daarom ingesloten.

PARANOÏDE MAN DRINGT WONING BINNEN (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is een 29-jarige paranoïde man uit Capelle a.d. IJssel een woning aan de Bijsteren in s-Hertogenbosch binnengedrongen. Hij is onder heftig verzet door de politie aangehouden. De man stormde met veel geweld een willekeurige woning binnen en begon het interieur te vernielen. De bewoners belden in paniek de politie. De agenten troffen de verdachte volledig door het dolle heen en met het schuim op zijn mond in de woning aan. Hij was niet voor rede vatbaar en sloeg-en schopte heftig om zich heen. Zelfs na gebruik van pepperspray moest er assistentie aan te pas komen om hem in de boeien te slaan. Tijdens het vervoer naar het bureau bleef hij zich heftig verzetten. Het enige wat de man uitriep was, dat hij werd achtervolgd door moordenaars. Hij is ingesloten.

MAN GEEFT NA DREIGEND GEDRAG VALSE NAAM OP (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is een 32-jarige Bosschenaar op de Grevelingen in s-Hertogenbosch aange-houden voor het opgeven van een valse naam. De man had kort daarvoor op de Rijnstraat tegen voorbijgangers staan te schreeuwen en zou tegen een auto hebben getrapt. Agenten wisten de man korte tijd later op te sporen. Hij gaf een valse naam op en is daarop aange-houden.

WINKELINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond is ingebroken in een winkel aan de Lokerenpassage in s-Hertogenbosch. Uit het pand is wisselgeld ontvreemd. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door het rolluik op te tillen.

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD (s-Hertogenbosch)

Woensdagmorgen is op de bovenverdieping van een woning aan de Bossche Pad in s-Hertogenbosch een hennepkwekerij met 151 planten ontmanteld. De 44-jarige bewoner is in verband hiermee aangehouden. De politie kwam de kwekerij op het spoor na onderzoek. Naast de planten zijn er assimilatielampen, afzuiginstallaties en irrigatiemateriaal inbeslag-genomen. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten.

HARDDRUGDEALER AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagmorgen hebben agenten in burger op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 32-jarige drugdealer zonder vaste woon-of verblijfplaats op heterdaad betrapt bij de verkoop van harddrugs. De man is aangehouden en bleek in het bezit van vijf bolletjes heroïne en cocaïne te zijn. De drugs zijn inbeslaggenomen en de man is ingesloten.

BOSSCHENAAR BETRAPT OP RIJDEN ONDER INVLOED (Drunen)

Van dinsdag op woensdag is een 27-jarige Bosschenaar op de Bosscheweg in Drunen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol in een auto. De man kreeg een rijverbod en een pro-ces-verbaal.