---

Ministerie van Defensie



---

NMK Handbal 2002

Landmacht militair kampioen handbal

06-03-2002

Na een spannende strijd eindigden vandaag (6 maart) de handballers van de landmacht op de eerste plaats bij het in Den Helder gespeelde Nationaal Militair Kampioenschap Handbal 2002. Net als vorig jaar was het kampioenschap vooral een herenaangelegenheid omdat het de organisatie niet lukte damesteams samen te stellen. Commodore b.d. Huub van Dillen, coördinator Internationale Militaire Sport, memoreerde tijdens de prijsuitreiking dat het gezien het grote aantal uitgezonden militairen, erg moeilijk was gebleken het sportevenement te organiseren.

Korporaal der Mariniers Ruud Philippo, organisator van het kampioenschap, verklaarde na afloop dat de strijd tussen de teams van de vier krijgsmachtdelen dit jaar redelijk gelijk opging. "Vanaf vanmorgen bleef het spannend omdat, anders dan in andere jaren, niet voorspeld kon worden wie er ging winnen. De laatste wedstrijd was overigens een formaliteit omdat in de voorlaatste wedstrijd de landmacht al van de nummer twee had gewonnen." Commodore Van Dillen noemde het een "redelijk goed niveau" waarop gespeeld werd. Maar vooral bij de marine zijn er momenteel een groot aantal personen niet beschikbaar voor de sportwedstrijden omdat verschillende schepen gelijktijdig zijn ingezet bij vredes- en drugsbestrijdingsoperaties.

De landmacht won goud, de luchtmacht zilver, brons was er voor de marechaussee terwijl de marine op de vierde plaats eindigde. (Foto´s: Fabienne Bruijs)
KL-team NMK Handbal 2002