Dienst Binnenstad Amsterdam


Stadsdeel Amsterdam-Centrum: verkiezingen op 6 maart

Binnenstadbewoners kunnen op 6 maart tussen 7.30 en 21.00 uur stemmen voor zowel de gemeenteraad als voor de nieuwe stadsdeelraad Amsterdam-Centrum. In de loop van februari ontvangt u een oproep.

Bij de verkiezingen van 6 maart aanstaande zullen binnenstadbewoners voor het eerst twee keer stemmen: voor de gemeenteraad én voor de stadsdeelraad. Op dit moment wordt de Dienst Binnenstad Amsterdam nog bestuurd door het college van B&W. Vanaf 14 maart zullen 29 raadsleden, een dagelijks bestuur, bestaande uit een voorzitter en maximaal vier wethouders zich volledig op het centrum van Amsterdam gaan toeleggen. Hoe de portefeuille-verdeling eruit gaat zien, dat hangt af van de uitslag van de verkiezingen en de daarop volgende onderhandelingen die moeten leiden tot een programakkoord.

Informatie
Voor vragen over het nieuwe stadsdeel Amsterdam-Centrum en voor inzage in de partijprogrammas voor de deelraadverkiezingen, kunt u vanaf half februari terecht bij het Voorlichtingscentrum in het stadhuis. Openingstijden: werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. Telefoon: 020-6241111. Voor vragen over stemlocaties in de binnenstad en de oproepkaart kunt u terecht bij de afdeling Burgerzaken. Telefoon: 020-5524279.