Provincie Zuid-Holland

18-02-2002
Inloopbijeenkomst aanleg busbaan en fietstunnel N207 Alphen aan den Rijn

Op woensdag 6 maart 2002 organiseert de provincie Zuid-Holland een inloopmiddag/-avond over de aanleg van de vrije busbaan en fiets- en voetgangerstunnel in Alphen aan den Rijn. Het werk betreft het traject op de Eisenhowerlaan vanaf Het Oude Ambacht tot ongeveer de grens van de bebouwing van Alphen aan den Rijn. De werkzaamheden starten naar verwachting begin maart 2002 en duren ongeveer 14 maanden. De oplevering vindt medio mei 2003 plaats. De inloopmiddag/-avond vindt plaats tussen 16.00 - 17.30 uur en van 19.00 - 20.30 uur in wijkgebouw 'De Bron', Troubadourweg 2 in Alphen aan den Rijn.

Tijdens de bijeenkomst krijgen bezoekers informatie over het project, de werkzaamheden, de planning en de verkeersmaatregelen. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan vertegenwoordigers van de provincie, de gemeente Alphen aan den Rijn, het IBZH Raadgevend Ingenieursbureau en conneXXion. Bovendien laat het ingenieursbureau IBZH aan de hand van een presentatie zien hoe de bouw van de fiets-/voetgangerstunnel in zijn werk gaat.

Bereikbaarheid
Doorgaand verkeer op de N 207 blijft mogelijk, maar kan overlast ondervinden van de werkzaamheden. Het verkeer richting Schiphol en Amsterdam wordt aangeraden gebruik te maken van de N11 en A4. Voor verkeer komend uit de richting Schiphol en Amsterdam is het gedurende de totale duur van de werkzaamheden niet mogelijk om vanaf de N207 linksaf de Ridderbuurt in te rijden. De Ridderbuurt is alleen te bereiken via de Zegerbaan en de Eisenhowerlaan vanuit Alphen aan den Rijn.
Voor voetgangers en fietsers blijft de Ridderbuurt gewoon bereikbaar. De bussen van conneXXion volgen de normale routeschema's.

Project
Bovengenoemd traject is de eerste fase van de realisering van de aanleg van vrije busbaan van Alphen aan den Rijn tot de Kruisweg in de gemeente Jacobswoude.

Voor het traject (fase 2) vanaf de grens van de stedelijke bebouwing van Alphen aan den Rijn tot en met de kruising N 207-Kruisweg in Jacobswoude voert de provincie op dit moment onderhandelingen met grondeigenaren. Zodra de onderhandelingen zijn afgerond kan de busbaan ook op dit stuk worden aangelegd. Ter hoogte van de kruising N 207 - Kruisweg in Jacobswoude komt een tweede fiets- en voetgangerstunnel.

Voor deel 2, vanaf Kruisweg in Jacobswoude tot het busstation in Leimuiden, is begin 2002 een Milieu Effect Rapportage van start gegaan. De Projectkosten bedragen ¤4.800.000,00 .

Aantrekkelijk alternatief
Het totale project betreft de aanleg van een vrije busbaan op het traject N 207 Alphen aan den Rijn tot het busstation in Leimuiden. Met de aanleg van de vrije busbaan langs de N 207 wordt de openbaarvervoersverbinding Alphen - Schiphol - Amsterdam geoptimaliseerd. Naast de auto wordt de bus een aantrekkelijk alternatief voor de reiziger met alle gemak voordien. De reiziger zal onder meer sneller op de plaats van bestemming zijn, op tijd en met minder stress.

Nadere informatie
Meer informatie over het project kunt u vinden op www.n207.nl of via het gratis nummer 0800-0820. Er is ook een informatiekrant verkrijgbaar. De krant is onder andere te verkrijgen via de gemeentehuizen in Alphen aan den Rijn en Jacobswoude.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Disco van de afdeling Communicatie, telefoon 070 441 71 59 (buiten kantooruren via 06 53 484 062).