FNV

Het Debat: (Her)intreden en reïntegratie op de arbeidsmarkt: Obstakel of kans??

regio Zuidoost - zuidoost@dds.nl

In het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen 2002 op 6 maart a.s. organiseert de FNV UGO-werkgroep Reuver vanmiddag 20 februari 2002, tussen 15:00 en 17:00 uur, een debat over de FNV-visie met betrekking tot de sociale zekerheid, meer in het bijzonder de praktijk van (her)intreding en reïntegratie op de arbeidsmarkt op lokaal niveau. Frank Bluiminck, beleidsmedewerker FNV vakcentrale, zal i.p.v. federatiebestuurder en FNV vice-voorzitter Agnes Jongerius, de speerpunten toelichten die de FNV hanteert bij het beoordelen van het gemeentelijk beleid en de verkiezingsprogramma`s ten aanzien van (her)intreden en reïntegratie op de arbeidsmarkt.

In de inleiding staan de speerpunten op de navolgende beleidsterreinen centraal: arbeidsmarkt, activering, gesubsidieerde arbeid en maatschappelijke participatie. De toehoorders kunnen naar aanleiding van de toelichting c.q. inleiding vragen ter verheldering stellen.

Na een korte pauze vindt een debat plaats tussen de FNV, plaatselijke politici en een aantal vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties, die hun activiteiten richten op de uitvoering van beleid m.b.t. arbeidsmarkt, activering, gesubsidieerde arbeid en maatschappelijke participatie. De toehoorders in de zaal zullen actief bij het debat worden betrokken.

Deelnemers aan het debat zijn: Frank Bluiminck, beleidsmedewerker FNV Vakcentrale; Dhr. Mr. A.A.C. Stas (PvdA), wethouder Portefeuille Afdeling Werk, Inkomen & Zorg w.o. WVG Onderwijs en Milieu & Verkeer en Vervoer in de gemeente Horst aan de Maas; Dhr. J.M.H.H.Vrijsen, adviseur bij Stimulans, een serviceorganisatie voor lokale sociale zekerheid; Dhr. W.H.J.Christiaens, hoofd afdeling P & O en Financiën van de firma JALEMA te Reuver.

De FNV deelt ook de benodigde instrumenten uit aan politici. Alle aanwezige politici krijgen een heldere notitie over de thema's en ...........sponzen , met "Lappen helpt niet! Helderheid wel!",dè slogan om de noodzaak van helder beleid en een even heldere uitvoering van dat beleid te onderstrepen.

De standpunten van de FNV zijn gebundeld in een heldere notitie. De notitie: 'Gemeenteraadsverkiezingen 2002: De inzet van de FNV'. De notitie is te bestellen: 0900 33 00 300 of om te downloaden door http://www.socialealliantie.nl/verkiezingen/Index.htm (hier te klikken).

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/zuidoost .