De Stad > Nieuws > Persberichten

Laatste wijziging
21 februari 2002

Uitslagenavond

put

Zodra de stembureaus om 21.00 uur hun deuren sluiten, vertrekken de voorzitters van de bureaus met het geheugen uit de stemcomputer ijlings naar het stadhuis. Daar worden in even rap tempo alle geheugens ingelezen en met behulp van een computerprogramma opgeteld en in tabellen gezet. De belangrijkste getallen zijn uiteraard de per partij uitgebrachte stemmen, omdat daar de zetelverdeling in de nieuwe gemeenteraad van afhangt.

U kunt aanwezig zijn bij de bekendmaking van de aantallen uitgebrachte stemmen en de daarmee samenhangende zetelverdeling. Die vindt plaats in de foyer van het stadhuis. De uitslag wordt verwacht rond 22.00 uur.

Radio Hoorn
Vanaf 21.00 uur verzorgt Radio Hoorn een live uitzending vanuit de foyer van het stadhuis. Het verkiezingsprogramma van onze lokale omroep begint die dag al om 15.00 uur. Gesprekjes met kandidaten en inwoners worden afgewisseld met muziek. Na de bekendmaking van de uitslag komen de lijsttrekkers (winnaars én verliezers) aan het woord.

Voor live muziek zorgt het trio Less Is More, bestaande uit zangeres Annette Brouwer, gitarist Jan Boers en pianist Casper de Graaff.

Iedereen is op woensdag 6 maart vanaf 21.00 uur van harte welkom in de foyer van het stadhuis (ingang achterzijde).

Internet
Voor wie liever thuisblijft: de uitslag staat zo spoedig mogelijk op de gemeentelijke website!