Gemeente Stadskanaal

20-02-2002

Verkiezing van de leden van de gemeenteraad op 6 maart 2002

Op woensdag 6 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. U kunt dan invloed uitoefenen op de lokale politiek van de komende vier jaar. U heeft de oproepingskaart inmiddels ontvangen. Hierop staat vermeld bij welk stembureaus u kunt stemmen. Dit jaar zijn de stembureaus langer open dan u was gewend. U kunt uw stem uitbrengen tussen 07.30 en 21.00 uur.
Binnenkort worden de kandidatenlijsten van de diverse partijen huis-aan-huis bezorgd. Nieuwe kiezers (mensen die dit jaar voor het eerst mogen stemmen) hebben inmiddels een welkomstpakketje ontvangen. Geen kandidatenlijst of welkomstpakketje ontvangen? U kunt dit dan afhalen bij het Publieksbureau in het gemeentehuis.

Bent u niet in de gelegenheid om zelf te stemmen? Dan mag u iemand machtigen die is opgeroepen voor hetzelfde stembureau. De achterkant van de oproepingskaart moet zijn ingevuld en door beiden zijn ondertekend. Dit kan tot en met de dag van de stemming.
Hiervoor geldt een maximum van twee machtigingen per persoon. De volmachtstemmen moeten gelijktijdig met de eigen stem worden uitgebracht.

Stemmen in een ander stembureau?
Wilt u in een ander stembureau dan waarvoor u bent opgeroepen, dan kunt u uw oproepingskaart omzetten in een kiezerspas. Voorde gemeenteraadsverkiezingen kunt u alleen in uw eigen gemeente stemmen. Het omzetten kunt u regelen bij het Publieksbureau in het gemeentehuis. U kunt hier mondeling om verzoeken tot uiterlijk 1 maart 2002.

De verkiezingsdag wordt afgesloten met een feestelijke avond. Dit jaar vindt de verkiezingsavond plaats in sporthal De Spont in Stadskanaal. Na 21.00 uur druppelen de uitslagen van de verschillende stembureaus binnen. Op een groot scherm kunt u de uitslagen volgen. De presentatie van deze avond is in handen van Roel Barkhof. De Pax New Orleans Streetband zorgt voor de muzikale omlijsting. U bent van harte welkom op deze verkiezingsavond, de zaal is vanaf 20.30 uur open. Samen met de politieke kopstukken uit onze gemeente kunt u dan de uitslagen op de voet volgen.