19-02-2002
TV-debat burgemeesterskandidaten gemeente Best

Op 6 maart 2002 vindt in de gemeente Best het raadplegend burgemeestersreferendum plaats. Dit betekent dat kiesgerechtigde burgers van de gemeente Best de gemeenteraad kunnen adviseren over dé kandidaat voor het burgemeestersambt van de gemeente Best. Om de burgers van Best kennis te laten maken met beide kandidaten, mevrouw A. Demmers-van der Geest en de heer drs. K. Loohuis, vindt er op woensdag 20 februari a.s. een TV-debat plaats in het gemeentehuis te Best.

TV-debat

Op 20 februari debatteren beide kandidaten vanaf 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis over hun visie en opvattingen. Tijdens het debat zullen allerlei vragen aan de orde komen. Een deel van die vragen is afkomstig van de inwoners van Best. Zij hebben de afgelopen weken gereageerd op een oproep op de gemeentelijke pagina in weekblad "Groeiend Best".
Het TV-debat staat onder leiding van tv-presentator Ward Deckers van Omroep Brabant. Om teleurstelling te voorkomen, wordt er elders in het gemeentehuis een videoscherm geplaatst. Als de raadzaal vol zit, kunnen geïnteresseerden het debat daar toch live volgen. De aanwezigen kunnen niet direct in gesprek gaan met de kandidaten. Debatleider Ward Deckers heeft wel het voornemen om vragen van aanwezigen aan hen voor te leggen. De Lokale Omroep Best zendt het debat woensdagavond vanaf 21.30 uur uit.

Campagne

Om de burgers op te roepen om hun stem uit te brengen zet de gemeente Best een aantal communicatiemiddelen in. Alle gedrukte middelen worden voorzien van een logo en de slogan: "U bent nu zélf een schakel van de keten. Geef op 6 maart uw advies over de nieuwe burgemeester". Het TV-debat is slechts één van deze middelen. Er zijn onder andere posters ontwikkeld voor de verkiezingsborden aan de invalswegen. Gelijktijdig met de oproepkaart ontvangen de kiesgerechtigde burgers deze week een folder waarin precies staat wat het referendum inhoudt en hoe het werkt. Daarnaast stelt de gemeente Best de twee kandidaten aan de inwoners voor via een pagina in weekblad "Groeiend Best". Lokale Omroep Best verzorgt op 21 februari een radio-interview, waarbij de presentatoren eveneens gebruikmaken van de vragen die de burgers hebben ingeleverd.