Prolion Holding N.V.


PERSBERICHT

Aantal pagina's: 1
6 maart 2002

Status transactie Prolion

In navolging op het persbericht van 25 februari 2002, waarin werd aangekondigd dat Prolion Holding N.V. ("Prolion") een principeovereenkomst heeft getekend met een investeringsgroep over een versterking van het eigen vermogen met EUR 12,5 miljoen onder een aantal voorwaarden ("de Transactie"), maakt Prolion bekend dat uit het due diligence onderzoek geen feiten naar voren zijn gekomen die een effectuering van de Transactie in de weg kunnen staan. Op dit moment worden nog onderhandelingen gevoerd met de betrokkenen over de volgende voorwaarden:

* Overeenstemming met de curatoren over de aankoop van de activa uit het faillissement van Prolion Sales;

* Overeenstemming met de overige schuldeisers van Prolion Holding N.V. en Prolion B.V., niet zijnde de belastingdienst, dat zij maximaal EUR 2,5 miljoen krijgen aangeboden, alsmede een zodanig aantal aandelen als overeenkomt met 1,5 % van het vergrote geplaatste aandelenkapitaal;
* Een toezegging aan Prolion van een bank voor een financieringsfaciliteit van EUR 10 miljoen.

Zodra hierover meer informatie bekend is zal Prolion dit zo spoedig mogelijk via een persbericht bekendmaken. Naar verwachting zal de Transactie, indien aan de voorwaarden is voldaan, op 15 maart 2002 worden geëffectueerd.

Directie Prolion Holding N.V.

Vijfhuizen, 6 maart 2002

Voor nadere informatie:
Citigate First Financial
Tel: 020 - 5754010

Website: http://www.prolion.nl

Profiel
Prolion, sinds juli 1997 genoteerd aan Euronext Amsterdam, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemen voor automatisering en procesbeheersing in de melkveehouderijsector. In deze sector heeft Prolion een uitgebreide productenrange ondergebracht in verschillende labels. Tot de productenrange van Prolion behoort onder meer de melkrobot (AMS). Dit is een volledig geautomatiseerd systeem voor melkwinning in de stal, gebruikmakend van een met sensoren uitgeruste melkrobot.