Versatel Telecom Industries NV

Versatel verhoogt snelheid en verlaagt prijs van DSL producten

Amsterdam, 6 maart 2002. Versatel Nederland B.V. maakte vandaag bekend dat het met onmiddellijke ingang de downstream snelheid van haar Business Internet en Business All In producten verhoogt van 512 kbps naar ten minste 768 kbps. Tevens wordt de prijs van Business Internet producten verlaagd en geldt in de maand maart een gereduceerd tarief voor de eenmalige installatiekosten van deze DSL producten voor de zakelijke markt. Zowel bestaande als nieuwe gebruikers zullen profijt hebben van de verhoogde snelheid en het verlaagde maandtarief.

Door deze verbeteringen krijgen klanten van Versatel de beschikking over een aanzienlijk snellere internetverbinding en een kostenbesparing die kan oplopen tot ¤ 55 per maand. Bovendien geeft Versatel in de maand maart minimaal ¤ 200 korting op de installatiekosten van alle Business Internet en Business All In producten.

Met deze actie versterkt Versatel haar DSL productportfolio ten opzichte van de concurrentie en springt zij in op de toegenomen behoefte van ondernemers om tegen een vast tarief ongelimiteerd beschikking te hebben over supersnel internet. Het Business All In pakket biedt naast een dergelijke breedband internetverbinding ook een vaste ISDN telefoonaansluiting inclusief een maandelijks beltegoed. Versatel heeft op het moment 130 co-locaties in Nederland operationeel om deze op ADSL en SDSL gebaseerde diensten voor de zakelijke markt aan te bieden.

Business All In en Business Internet worden door Versatel onder het label SLIM! verkocht. Business Internet is verkrijgbaar met zes verschillende snelheden:

    Downstream (kbps)   Upstream 
(kbps)  Prijs per maand
1.  768 256 ¤ 119
2.  512 512 ¤ 225
3.  1024    256 ¤ 225
4.  2048    512 ¤ 400
5.  1024    1024    ¤ 450
6.  2048    2048    ¤ 650
        Prijzen excl. BTW en installatiekosten.
Versatel biedt Business All In in twee varianten aan:

ISDN-2
lijnen Internet-snelheid Beltegoed Prijs
Business All In 1 768/128 kbps ¤ 75 ¤ 149
Business All In + 2 1024/256 kbps ¤150 ¤ 299
Prijzen excl. BTW en installatiekosten.

Meer informatie vindt u op www.versatel.nl. Versatel biedt alle SLIM! producten ook aan via haar partners CSS, Wilroff, Pactor, Pelgrom, ISL, Mobile Access en Overhof.


- EINDE -

Versatel Nederland B.V. maakt deel uit van Versatel Telecom International N.V. (AEX & Nasdaq: VRSA). Versatel Telecom International N.V., gevestigd in Amsterdam, is een concurrerende communicatie netwerk operator en een toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatie aanbieders in onze thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 72.000 zakelijke klanten en 1.350 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de Euronext beurs in Amsterdam als aan de Nasdaq National Market onder het symbool 'VRSA'. Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via www.versatel.com.

(Bepaalde verklaringen in dit persbericht zijn 'toekomstgericht' binnen de context van de 'Private Securities Litigation Act' uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn uitsluitend gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van Versatel Telecom International NV, en zijn onder voorbehoud van een aantal risicofactoren en onzekerheden, zoals, maar niet beperkt tot, technologische veranderingen en wijziging in marktvereisten, afname in de vraag naar producten of diensten van het bedrijf, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen en te introduceren, verlies van marktaandeel, druk op de prijzen als gevolg van concurrentie en het onvermogen om bepaalde marketing- en distributieregelingen in stand te houden, die er voor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten of prestaties van het bedrijf wezenlijk kunnen verschillen van de in dit persbericht beschreven resultaten en prestaties. Voor een gedetailleerdere omschrijving van de risicofactoren en onzekerheden met betrekking tot het bedrijf kunt u de Bedrijfsprospectussen en -rapporten raadplegen die van tijd tot tijd bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd worden, inclusief Versatel's jaarverslag op Form 20F voor het jaar dat eindigde op 31 december 2000 en het Registration Statement on Form F-4 zoals gedeponeerd bij de SEC op 12 oktober 2001.)



Versatel Telecom Industries NV