Ingezonden persbericht


Quantum DLTtape en Super DLTtape meest gebruikt voor backup en archivering IT-deskundigen kiezen voor bewezen technologie en uitwisselbaarheid

Bracknell (Verenigd Koninkrijk), 6 maart 2002 -- DLTtape en Super DLTtape, producten in het middensegment van de tapemarkt, worden het meest gebruikt voor gegevensbackup en archivering, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek door MillwardBrown IntelliQuest.

Millward Brown IntelliQuest heeft het onderzoek gehouden onder meer dan 750 IT-managers. Uit de resultaten blijkt dat 81 procent van de gebruikers de voorkeur geeft aan tapetechnologie die zich bewezen heeft en dat 63procent DLTtape- en Super DLTtape-technologie ziet als de voornaamste backupoplossing.

Verder blijkt dat 77 procent van de ondervraagden de mogelijkheid om eerder gearchiveerde data te kunnen blijven lezen belangrijk tot zeer belangrijk vindt, wanneer een nieuwe tapetechnologie wordt overwogen. Super DLTtape-technologie staat garant voor een doorgroei binnen vijf jaar naar een opslagcapaciteit van 1 terabyte op een enkele cartridge, met behoud achterwaartse uitwisselbaarheid, waardoor investeringen in de opslag van vitale bedrijfsgegevens op DLTtape en Super DLTtape behouden blijven.

Tape blijft de meest betrouwbare vorm van bescherming tegen dataverlies: 94 procent van de ondervraagden gebruikt tape als belangrijkste onderdeel van hun backupoplossing.

Millward Brown IntelliQuest
Millward Brown IntelliQuest doet marktonderzoek ter verbetering van de merk-, product-, media- en kanaalstrategie en is onderdeel van de WPP Group. Meer informatie biedt www.intelliquest.com.

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tapeopslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data. Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en Snap Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen). Momenteel zijn er meer dan 1,7 miljoen DLTtape-drives en meer dan 70 miljoen DLTtape-cartridges in gebruik en er zijn al enkele tienduizenden Super DLT-drives geleverd. Daarmee is de DLTtape-technologie een de facto standaard voor back-up en archivering van essentiële bedrijfsdata.

In het boekjaar dat eindigde in maart 2001 behaalde de DLT en Storage Systems Group van Quantum een omzet van 1,4 miljard dollar.

Meer informatie:
Quantum, DLT-divisie
Jane Walker
e: jane.walker@quantum.com
t: 00 44 (1344) 35 35 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
e: marije@l-dj.nl
t: 00 31 (20) 421 05 65