Nederlandse Vereniging van journalisten

Hans Pont voorzitter commissie Loongebouw

Na maandenlange stilte is de commissie Loongebouw bij de omroepen compleet met de benoeming van Hans Pont als voorzitter. Pont is Directeur-Generaal bij het RIVM, en was eerder Directeur-Generaal Management en Personeelbeleid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. De commissie Loongebouw gaat zowel de salarisniveaus van omroepmedewerkers beoordelen als de mogelijkheden van het bestaande loongebouw.
De omroepwerkgevers hebben onlangs hun kandidaat naar voren geschoven: professor Lo Tigchelaar, human resource consultant. Gerard Krul, die de werknemerskant vertegenwoordigt, nam vorig jaar al plaats in de commissie.
De commissie gaat een vergelijking maken tussen de beloning bij de omroepen en die bij vergelijkbare sectoren. Hierbij wordt gedacht aan dagbladen en tijdschriften en mogelijk andere functies binnen de omroepen. De commissie onderzoekt verder of kwaliteit in het huidige systeem afdoende gemeten en gehonoreerd kan worden. De rapportage van deze commissie zal een uitgangspunt vormen voor de CAO-onderhandelingen in oktober 2002.