D66 Hilversum

D66 tegen nieuw plan
voor Anna's Hoeve

Actueel D66 Hilversum

D66: nieuwe structuurschets voor Anna's Hoeve onaanvaardbaar

D66 Hilversum vindt de nieuwe structuurschets onaanvaardbaar. D66 begrijpt ook niet dat het college van B&W deze schets nader wil onderzoeken en uitwerken.

Er is jarenlang gesproken over een structuurvisie voor Hilversum Nieuw Oost. Uiteindelijk is daar een visie uitgekomen die ondanks de bezwaren een redelijk draagvlak had onder de diverse betrokken partijen. Het compromis was in ieder geval een basis om verder uit te werken. D66 vindt dat de nieuwe ontwerpschets op diverse essentiële punten in negatieve zin afwijkt van deze visie. In het nieuwe plan zijn minder sportvelden opgenomen dan eerder beloofd en tevens worden ze op een andere plek gesitueerd. Ook wordt een gedeelte van Anna's Hoeve opgeofferd dat in de Structuurvisie behouden zou blijven: onder andere de Vijver met het Witte Strandje en de Oude Poel.

Onduidelijkheid is er over de compensatie van het groen dat verloren gaat. Het volgen van de nieuwe ontwerpschets leidt tot aantasting van een volgens de Natuurbeschermingswet erkend natuurgebied. Ook worden de bebouwingscontouren van het streekplan overschreden.

D66 vindt dat het college van B&W de verkeerde weg inslaat met de nieuwe ontwerpschets. D66 heeft het college dan ook schriftelijke vragen gesteld. D66 vindt dat er een andere ontwerpschets moet komen die recht doet aan de eerder vastgestelde Structuurvisie en wel draagvlak heeft onder de belanghebbenden.

Het is duidelijk dat D66 grote zorgen heeft over de huidige plannen voor Anna's Hoeve. We zullen er alles aan doen om deze voorstellen tegen te houden. De toekomst van Anna's Hoeve is één van de belangrijkste zaken die D66 bij de collegeonderhandelingen aan de orde wil stellen.

Dan moet ook zeker een nieuwe bedreiging voor Anna's Hoeve en Monnikenberg ter sprake komen: de geheime ideeën van het huidige college voor een nieuwe doorgaande rondweg in dit gebied. D66 zal zich ook tegen deze nieuwe aanslag op Anna's Hoeve met alle middelen verzetten.

D66 Hilversum

Telefoon/fax:
035 - 6221539

Post naar:
D66-fractie
Gijsbrecht van Amstelstr. 105-B 1214 AW Hilversum