Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


'Fun in Athletics' officieel van start

(05-03-2002)

Fun in Athletics

Fun in Athletics

Op donderdag 7 maart wordt het officiële startschot gegeven voor het project van 'Fun in Athletics' in Nederland. Het openingsprogramma vindt plaats op het nationaal sportcentrum Papendal en start om 9.30 uur. In Engeland is 'Fun in Athletics', waarbij kinderen spelenderwijs kennismaken met atletiek, al jarenlang een groot succes.

De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie en de Stichting Fun in Athletics verzorgen op 7 maart een presentatie van de sportieve en financiële mogelijkheden van het project. Daarnaast zal er een demonstratieclinic plaatsvinden met jonge atleten onder begeleiding van topatleten als Robin Korving, Lieja Koeman, Troy Douglas en Patrick van Balkom.

Het programma van 'Fun in Athletics' is opgezet in het kader van de breedtesportimpuls van het ministerie van VWS. In eerste instantie is het programma van 'Fun in Athletics' gericht op het stimuleren van de jeugdatletiek. De materialen zijn buitengewoon geschikt voor gebruik in een sportzaal. Het programma richt zich op het bewegingsonderwijs bij scholen in het basisonderwijs en atletiekverenigingen die een alternatief zoeken voor de wintertrainingen. In het buitenland worden op steeds grotere schaal enthousiaste (indoor)competities tussen scholen georganiseerd.

Kijk ook op de KNAU-site bij Fun in Athletics