Anti Racisme Informatie Centrum

Wetgeving

Uitnodiging: Presentatie bundel Rechtspraak Rassendiscriminatie

Binnenkort verschijnt de nieuwe bundel Rechtspraak Rassendiscriminatie, een uitgave van het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie. Dit boek bestrijkt de periode 1995-2000.

Op donderdag 7 maart 2002 zal het eerste exemplaar, tijdens een feestelijke presentatie, worden aangeboden aan de Minister van Justitie, de heer mr A.H. Korthals. Deze bijeenkomst vindt plaats in De Nieuwe Kerk te Den Haag.

Bezoekers van de LBR-website en andere geĂŻnteresseerden zijn welkom om de presentatie van Rechtspraak Rassendiscriminatie bij te wonen. Zie onderstaande toelichting.

Indien u niet aanwezig kunt zijn, maar wel een exemplaar van het boek wilt ontvangen, is dat ook mogelijk. Vanzelfsprekend is het boek na afloop van de bijeenkomst te koop.

Programma presentatie Rechtspraak Rassendiscriminatie 1995-2000

Plaats : De Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag
Tijd : Donderdag 7 maart 2002, van 14.30 uur tot 17.30 uur

14.30 uur
Welkom (dagvoorzitter)
H.G. Fermina (directeur Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie)

14.35 uur
Introductie Rechtspraak Rassendiscriminatie
Ir G.R. Wawoe (voorzitter bestuur Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie)

14.45 uur
Inleiding
Voldoet het huidige juridische stelsel met betrekking tot de bestrijding van rassendiscriminatie in Nederland? Mr drs J.W. Nieuwboer (Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie)
Prof mr Th. A. de Roos (Rijksuniversiteit Leiden, advocaat)

15.05 uur
Panel
Discussieleider: mr B.O. Dittrich (Tweede Kamerlid D'66) Panelleden: mr A.C.E. Clijnk (Ministerie van Justitie), prof. mr J.E. Goldschmidt (Commissie gelijke behandeling), mr A.A.M. Mattijssen (Landelijk Expertise Centrum Discriminatie), C. Triesscheijn (Antidiscriminatiebureau Rotterdam: RADAR) Prof mr Th. A. de Roos (Rijksuniversiteit Leiden, advocaat) Mr drs J.W. Nieuwboer (Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie)

15.40 uur
Quiz
Mr A. Kellermann

16.00 uur
Aanbieding aan Minister van Justitie Mr A.H. Korthals

16.15 uur
Slot
H.G. Fermina

16.30 uur
Borrel

U kunt zich aanmelden via de emailserver. Gelieve naam, adres en telefoonnummer of emailadres te vermelden.

Het bestellen van een of meerdere exempla(a)r(en) van het boek Rechtspraak Rassendiscriminatie 1995-2000 is eveneens via de emailserver mogelijk. Prijs per exemplaar Euro 50,-- exclusief verzendkosten.

Laatste wijziging: 22-02-02