Provincie Limburg

Kresj TV daagt jongeren uit om zelf tv te maken

L1 begint met nieuw programma voor jongeren van 12 16 jaar KRESJ TV DAAGT JONGEREN UIT OM ZELF TV TE MAKEN L1 TV start donderdag 7 maart met het nieuwe jongerenprogramma 'Kresj TV'. Dit programma is specifiek bedoeld voor jongeren van 12 16 jaar. Zij worden uitgedaagd om zelf TV te maken. Voor dit jaar zijn 26 afleveringen gepland. Het programma wordt extern geproduceerd door PJP studio's, in opdracht van L1 TV, met een financiële bijdrage van de Provincie Limburg van 80.000,-. Gedeputeerde Staten hechten groot belang aan het betrekken van jongeren bij cultuur, zoals ook blijkt uit het actieprogramma Cultuurbereik.

'Kresj TV' is opgebouwd volgens de magazinevorm en besteedt per aflevering aandacht aan drie verschillende onderwerpen. Deze onderwerpen zijn gekoppeld aan twaalf codes. Zo staat bijvoorbeeld de code M voor Muziek, code A voor Art Shock en C voor Cult Kick. De jongeren worden uitgedaagd zelf TV te maken in school- groep - of club verband. Ze kunnen zelf op of achter de schermen een hoofdrol spelen. Voor 'Kresj TV' moeten ze die verantwoodelijkheid kunnen en durven nemen, moeten ze zelf initiatief nemen. Met 'Kresj TV' verkennen jongeren opleidingen, het Internet, popmuziek, art, cult, sms-en, romantiek, computers, sport, de jeugdzorg, studiereizen, georganiseerd jeugdwerk en de Euregionale tienercultuur. Per jaar worden er 4 KRESJ TV AWARDS uitgereikt in de codes A (Art Shock), C (Cult Kick), M (Muziek) en W (Web).

In de eerste uitzending van donderdag 7 maart (19.07 uur, herhaling: zaterdag 9 maart, eveneens om 19.07 uur) voelt Casper Eurlings zijn vader, gedeputeerde Martin Eurlings, aan de tand. Verder hebben Scouts uit Elsloo een onderwerp gemaakt over zweefvliegen, volgen Valkenburgse meiden een cursus visagie en worden tieners gevolgd tijdens het optreden van de Heideroosjes op BosPop in Weert. Jongeren die mee willen doen kunnen zich aanmelden bij de redactie van Kresj TV,
telefoonnummer (077) 462 17 80, fax (077) 462 25 95 of per e-mail kresj.tv@hetnet.nl.
4-3-2002 14:14