BASF

BASF nummer één op Fortune-lijst van meest gerenommeerde innovatieve ondernemingen

BASF is door het Amerikaanse blad Fortune uitgeroepen tot meest innovatieve onderneming in de chemie branche

BASF is door het Amerikaanse blad Fortune uitgeroepen tot meest innovatieve onderneming in de chemie branche. Dit blad is met een oplage van ongeveer 870.000 exemplaren één van de meest toonaangevende internationale economische tijdschriften.

De lijst van ondernemingen wordt elk jaar door Fortune openbaar gemaakt. Hij wordt samengesteld op basis van enquêtes die worden gehouden onder mensen uit de branche en analisten. BASF werd bij vier van de in totaal negen criteria als wereldwijde koploper in de chemische industrie uitgeroepen, te weten in de categorieën innovatiegeest, kwaliteit van het management, gezonde financiële situatie en wereldwijde handelsstrategie. In de totale lijst bereikte de onderneming de tweede plek in de chemiebranche, achter Dupont.

"BASF is een 'fabriek van innovaties'. In alle Business Units is men actief hiermee bezig. Niet alleen in laboratoria, maar overal waar onze medewerkers actief zijn: in de productie, marketing, verkoop, logistiek en nog in vele andere functies", verklaart Dr. Stefan Marcinowski, lid van de Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor onderzoek.

De innovatiestrategie van BASF berust op drie onderdelen: procesinnovatie, productinnovatie en marktinnovatie.

Door procesinnovatie optimaliseert de onderneming haar productieprocessen en kan zich verzekeren van kostenleiderschap. Met productinnovaties ontwikkelt BASF nieuwe chemische structuren maar past ook bestaande chemie toe op nieuwe gebruiksmogelijkheden. Door marktinnovaties en nauwe samenwerking met haar klanten ontwikkelt de onderneming geheel nieuwe probleemoplossingen voor verschillende branches.

"Innovaties kunnen alleen daar ontstaan waar competentie en creativiteit worden gecombineerd. De meer dan 8.000 medewerkers in onze drie centrale technologie-platformen als ook de wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingseenheden zijn het hart van de innovatiefabriek van BASF. Ze staat aan de wereldtop bij de patenten. Alleen al tussen 1995 en 2000 heeft BASF meer dan 5300 chemie-patenten aangemeld - daarmee zijn we in deze Champions League van knappe koppen duidelijk nummer één", aldus Dr. Marcinowski.

BNL 07 mrt 2002

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Barbara Onsman-van Logtestijn
tel: 026 - 3717 457
fax: 026 - 3717 203