Rijksuniversiteit Groningen

07 mrt 2002

Faculteit Economie organiseert 'webstrijd' voor leerlingen 5 en 6 VWO


Vanaf woensdag 6 maart 2002 organiseert de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen een 'webstrijd' voor aspirant studenten uit het voortgezet onderwijs. De 'webstrijd' gaat over het spel De Zwakste Schakel. De 'webstrijd' laat scholieren zien hoe keuzeprocessen uit de economie ook toepasbaar zijn in een tv programma als De Zwakste Schakel.

In de economie gaat het erom dat men op het juiste moment beslissingen neemt en bepaalde keuzes goed afweegt om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Bij de studie economie leer je hoe je om kunt gaan met dit soort situaties en hoe je het beste kunt inspelen op de actualiteit. Ook een spel zoals De Zwakste Schakel kan vanuit een economische invalshoek bekeken worden. De kandidaten moeten weloverwogen keuzes maken gebaseerd op rationaliteit... of niet. En soms is geluk de kritische factor. Weggestemd worden heb je bijvoorbeeld niet zelf in de hand. Maar de hoogte van de winst, daar heb je gedeeltelijk wel zelf grip op.

Prijs

Met de wedstrijd kunnen de leerlingen onderzoeken hoe er het beste 'gebankt' kan worden en hoe het 'wegstem' gedrag van de kandidaten in deze spelshow voorspeld kan worden. In totaal hebben de leerlingen vier weken de tijd om De Zwakste Schakel te analyseren en te onderzoeken. Een wedstrijd zou geen wedstrijd zijn als er niets te winnen valt. Net als bij De Zwakste Schakel op televisie kan er slechts één de beste zijn. De prijs? Kijk ook daarvoor vanaf woensdag 6 maart 2002 op www.eco.rug.nl/aspirant_studenten !

Noot voor de pers:


* Voor meer informatie over de webstrijd kijk vanaf 6 maart 2002 op www.eco.rug.nl en klik op aspirant student.
* Ook kunt u contact opnemen met mw. drs. A.J. Koning, tel (050) 363 71 85, e-mail a.j.koning@eco.rug.nl