Gemeente Barneveld


week 10 - 7 maart 2002

* COLLECTE

* AFSCHEID WETHOUDER VERHOEKS

* SNELLOKET BIJ DE BALIE LEVEN EN REIZEN

* BETER BESTUUR

* PONY- EN PAARDENMARKT

* TARIEVENTABEL PARKEERBELASTINGEN VASTGESTELD
* EUROWAARDE IN WOZ-BESCHIKKING NIET GEBRUIKEN VOOR AANGIFTE BELASTING!

* PRESENTATIE RESULTATEN GELUIDSONDERZOEK HARSELAAR
* OPEN DAG GEMEENTEARCHIEF BARNEVELD

* VERWIJDEREN PERSONENBUS HARSELAAR

* TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL TOUR DE JUNIOR ACHTERVELD
* TENTOONSTELLING KLEDING IN VELUWS MUSEUM NAIRAC
* BIJZONDERE RAADSVERGADERINGEN

* BOUWEN

* MILIEU

* RUIMTELIJKE ORDENING

* AGENDA

COLLECTE

In de Gemeente Barneveld wordt van 11 tot en met 16 maart gecollecteerd voor het Nationaal Reuma Fonds.

AFSCHEID WETHOUDER VERHOEKS

Op dinsdag 12 maart aanstaande komt er na 20 jaar een einde aan het reguliere wethouderschap van de heer L.M. Verhoeks. In het nieuwe duale bestel is hij vanaf dat moment demissionair. Ter gelegenheid van zijn aangekondigde vertrek biedt het gemeentebestuur de heer L.M. Verhoeks een receptie aan op vrijdag 15 maart aanstaande van 16.00 tot 18.00 uur op huize De Schaffelaar, Stationsweg 6 te Barneveld. U bent van harte welkom.

SNELLOKET BIJ DE BALIE LEVEN EN REIZEN

De balie Leven en Reizen heeft, naast een verruiming van de openingstijden, ook een snelloket gekregen. De balie is vanaf deze week genummerd, loket 1, 2 en 3 en er is een snelloket ingevoerd. Het snelloket is voor de volgende bezoekers:

* De afhalers van een eerder aangevraagd paspoort of identiteitskaart,

* De aanvragers van een uittreksel, uit de GBA, een Eigen Verklaring en uitbetalingen,

* Voor aangifte van een verhuizing binnen de gemeente Barneveld.
Voor het snelloket is het niet nodig om een nummer te trekken maar kan men direct geholpen worden of aansluiten in de rij voor het snelloket.

BETER BESTUUR

Dat is de titel van de nieuwe folder over het dualisme van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De folder geeft in het kort weer wat de vernieuwing van de lokale democratie inhoud en wat u als inwoner van een gemeente gaat merken van deze vernieuwing. Op veel stembureaus afgelopen woensdag lagen de folders klaar om mee te nemen. Helaas waren niet alle stembureaus van deze folder voorzien. U kunt de folder aanvragen bij de afdeling voorlichting, telefoon (0342) 495911. Ook is de foldertekst te lezen op internet: www.barneveld.nl, onder het hoofdstuk politiek en bestuur, vervolgens dualisme. Maar ook op de site www.vernieuwingsimpuls.nl .

PONY- EN PAARDENMARKT

Dinsdag 12 maart aanstaande is er weer de voorjaarsmarkt voor ponys en paarden in Barneveld. Handelaren uit heel Nederland komen al jaren naar Barneveld voor de pony- en paardenmarkt die elk voor- en najaar wordt gehouden.
Wellicht vindt u het leuk om een kijkje te nemen bij de dieren en bij het loven en bieden van de handelaren. Of misschien heeft u zelf plannen om te kopen of verkopen.
De markt is van 7.30 tot 13.00 uur in de Markthal aan de Nieuwe Markt in Barneveld. U bent van harte welkom!

TARIEVENTABEL PARKEERBELASTINGEN VASTGESTELD

In de raadsvergadering van 26 februari jongstleden heeft de gemeenteraad de tarieventabel parkeerbelastingen opnieuw vastgesteld. Bij enkele parkeerterreinen is de tariefstructuur aangepast. Deze aanpassing is noodzakelijk vanwege het feit dat de betreffende parkeerautomaten geen 5 eurocentmunten kunnen innemen.

De gewijzigde tarieventabel ligt ter inzage en is kosteloos verkrijgbaar bij de afdeling financiën en automatisering, kamer 0.27 in het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer W. Horstink van die afdeling (0342) 495213.

EUROWAARDE IN WOZ-BESCHIKKING NIET GEBRUIKEN VOOR AANGIFTE BELASTING!

Vorig jaar heeft u de zogenoemde WOZ-beschikking ontvangen waarin is weergegeven wat de waarde is van een pand of panden die u gebruikt of waar u de eigenaar van bent. Deze waarde is de basis voor het vaststellen van de onroerende-zaakbelastingen (OZB) van de gemeente, voor de omslag gebouwd van het waterschap en voor de controle door de Belastingdienst van het huurwaardeforfait in de inkomstenbelasting.

Op de WOZ-beschikking stond de waarde van uw pand vermeld in guldens en ter gewenning is dit bedrag eveneens vermeld in euros. Nu is gebleken dat bij de geautomatiseerde verwerking van de WOZ-beschikking een onjuiste omrekingsfactor voor de euro is toegepast. Daardoor komt het vermelde eurobedrag op uw WOZ-beschikking na omrekening niet overeen met de waarde uitgedrukt in guldens. Voor het vaststellen van de OZB heeft dit geen gevolgen omdat daarvoor het guldenbedrag van de WOZ beschikking als basis wordt gebruikt.
Als u de belastingaangifte in euros doet, adviseren we u om de waarde op uw WOZ beschikking in guldens opnieuw om te rekenen naar het juiste eurobedrag. Ter verduidelijking een voorbeeld:

Waarde in guldens 450.000

Waarde in Euro 450.000 : 2.20371 = 204.201,09
Afgerond 204.201,-

PRESENTATIE RESULTATEN GELUIDSONDERZOEK HARSELAAR

Op 12 maart aanstaande om 16.00 uur is er een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis over de resultaten van het geluidsonderzoek op bedrijventerrein Harselaar.
In de periode van juni 2001 tot en met januari 2002 is een zogenoemd akoestisch- ofwel geluidsonderzoek uitgevoerd.

In de Wet Geluidhinder is bepaald dat op bedrijventerreinen waar vestigingsmogelijkheden bestaan voor bedrijven die geluidhinder kunnen veroorzaken, een geluidszonering moet worden vastgesteld. De gemeente Barneveld is bezig met de herziening van het bestemmingsplan voor Harselaar-West en met de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein aan de zuidzijde van Harselaar (Harselaar-Zuid). Op het totale bedrijventerrein Harselaar wil de gemeente ook vestigingsmogelijkheden bieden aan bedrijven die geluidhinder kunnen veroorzaken. Geluidzonering is dus nodig.

Een vertegenwoordiger van het adviesbureau Schoonderbeek & Partners die het onderzoek heeft uitgevoerd, geeft een toelichting op de uitkomsten van het akoestisch onderzoek en het hierbij horende zonevoorstel. Daarna zal een medewerker van de afdeling milieu ingaan op het vervolg van het uitgevoerde akoestisch onderzoek en het zonevoorstel.

Heeft u belangstelling voor deze bijeenkomst, noteer dan alvast deze datum in uw agenda. Belanghebbenden ontvangen nog een persoonlijke uitnodiging voor deze bijeenkomst.

OPEN DAG GEMEENTEARCHIEF BARNEVELD

Het gemeentearchief, onderdeel van de nog jonge afdeling Cultuur van de gemeente Barneveld, bestond op 1 januari jl. 25 jaar. In het kader van dit jubileum worden enkele activiteiten georganiseerd waaronder een Open Dag op zaterdag, 23 maart aanstaande in het gemeentehuis. Daar zullen tussen 10.00 en 16.00 uur diverse organisaties en bedrijven op het gebied van geschiedenis, archiefzorg en cultuurhistorie acte de presence geven. Naast de Vereniging Veluwse Geslachten, het Rijksarchief Gelderland en de Vereniging Documentatie Prentbriefkaarten treft u er bijvoorbeeld ook de firma Deventit uit Bunschoten aan met een speciaal computerprogramma voor het tonen van digitale afbeeldingen en de in speciale archiefdozen gespecialiseerde Barneveldse firma VEHA. De vereniging Oud Barneveld vertoont in samenwerking met fotograaf Ton Lokker oude films en de Barneveldse Smalfilmclub laat het jaarjournaal zien. De vereniging Veluwse Geslachten heeft de oud-Barnevelder Wim van Maren kunnen strikken voor een lezing over Jan van Schaffelaar.

De dag zal officieel om 10.45 uur door burgemeester W.A. Burgering worden geopend ter gelegenheid waarvan hij het eerste exemplaar van de Bibliografie van de geschiedenis van Barneveld zal krijgen uitgereikt. Tegelijkertijd opent dhr. Burgering ook de speciale tentoonstelling Van het huis keramiek en topografische afbeeldingen uit eigen bezit, samengesteld door de afdeling Cultuur, waarbij naast recent aangeschafte tekeningen en grafiek ook keramiek van de vroeger in Voorthuizen woonachtige Marianna Franken te bewonderen zal zijn.

Voor iedere 25ste bezoeker ligt een aardige attentie klaar, te weten het boek Als eene stadt betimmert waarin alle straatgevelwanden van het dorp Barneveld rond 1900 zijn afgebeeld.

Op 17 mei aanstaande zal in het Veluws Museum Nairac de tentoonstelling Een byzonder schoutampt, het voormalige ambt Barneveld in pen en penseel (1625 1875) worden geopend door de conservator van de Historisch Topografische Atlas Gelderland, drs. R.T.A. Borman. Bij die gelegenheid zal ook het gelijknamige boek worden gepresenteerd.

VERWIJDEREN PERSONENBUS HARSELAAR

Reeds enkele maanden staat op de parkeerstrook aan de Hanzeweg ter hoogte van huisnummer 1 een oude personenbus. Deze parkeerstroken zijn bestemd voor het parkeren van voertuigen niet voor de opslag van zaken. Wij verzoeken de eigenaar van deze bus, zoals aangegeven op de bijgevoegde foto, zich te melden bij de heer W. de Boer van de afdeling Wegen en Riolering.

Deze bus dient voor 22 maart 2002 verwijderd te zijn. Na deze datum zal de gemeente op kosten van de eigenaar deze bus (laten) verwijderen.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL TOUR DE JUNIOR ACHTERVELD

Van 22 tot en met 27 juli 2002 zal het internationaal jeugdwielerfestijn Tour de Junior Achterveld worden georganiseerd. In het kader van de verkeersveiligheid en ter bescherming van bezoekers en deelnemers aan dit evenement is besloten de volgende verkeersmaatregelen te nemen:

Het afsluiten voor doorgaand verkeer van de Klettersteeg (gemeente Barneveld) op 23 en 26 juli 2002 van 18.15 21.30 uur; Het instellen van een verplichte rijrichting op het gedeelte van de Klettersteeg (gemeente Barneveld) komende vanaf de Jan van Arkelweg richting de Hessenweg op 26 juli 2002 van 09.15 12.00 uur.

Het betreffende verkeersbesluit ligt voor een ieder tot 18 april 2002 ter inzage bij de gemeente Barneveld, afdeling algemeen bestuur, kamer
1.19.


Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB Barneveld.

Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de president van de Rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de president van de Rechtbank te Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

TENTOONSTELLING KLEDING IN VELUWS MUSEUM NAIRAC

In Veluws Museum Nairac is van 16 maart tot en met 11 mei 2002 een tentoonstelling over kledingstukken met de titel Op zn paasbest: aangekleed gaat uit! Omdat kleding zo vaak verweven is met emoties en herinneringen, vinden veel mensen het moeilijk oude kleren weg te doen. Veel mensen schenken de kleren aan het museum. Op den duur ontstaat een samenhangend beeld van hoe onze voorouders gekleed gingen. De tentoonstelling laat u een selectie zien van de vele geschonken kledingstukken

Kleren maken de man/vrouw. Dit was zeker waar tot het midden van de twintigste eeuw, toen vooral de vrouwen niet alleen in een keurslijf van etiquettevoorschriften zaten, maar ook daadwerkelijk in een keurslijf van baleinen en staal. De mannen droegen geen korset meer, maar het binnenwerk van de herenkostuums was veel zwaarder dan nu. De beroemde, altijd onberispelijk geklede detective van Dorothy Sayers, Lord Peter Wimsey, zei dat zijn kleermaker zijn rug had bedacht!

Kleding is altijd een communicatiemiddel bij uitstek geweest. Door middel van kleding gaf en geeft men aan bij welke groep men wil horen; dit geldt voor zowel de streekdracht als de modedracht. Bij kleding rekenen we in dit geval ook accessoires en sieraden. Geen categorie gebruiksvoorwerpen is zo met voorschriften en emoties beladen als kleding, ook nu nog. Een Barneveldse boerin, die een mutselint over haar knipmuts droeg, zonder dat haar man het daarbij verwachte aantal koeien op stal had, kon rekenen op afkeurende en, erger, spottende blikken. Kinderen die met het verkeerde T-shirt naar school worden gestuurd, hebben het nogal eens zwaar te verduren.

Voor deze tentoonstelling heeft het museum een keuze gemaakt uit de vele geschonken kledingstukken en accessoires, die een functie hadden bij feestelijke gelegenheden, of dat nu een trouwpartij, de wekelijkse markt of een dameskransje was. Voor de schenksters en schenkers biedt deze expositie de gelegenheid om de dierbare spullen weer eens in volle glorie te zien.

Tegelijk met Aangekleed gaat uit zal een collectie miniatuurmodellen te zien zijn van koetsjes waarin dit uitgaan plaats vond. Ook de rijtuigen lieten zien wie de eigenaren waren, of hoe ze wilden zijn. De koets was het buitenste omhulsel en gaf de eerste indruk van de eigenaar.

Op vrijdag 19 april om 15.30 uur wordt er een lezing gehouden met als titel: Over kleding en emoties: komedie of kommer en kwel? Reservering is aan te raden.

Het Veluws Museum Nairac aan de Langstraat13 in Barneveld is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Rondleidingen op aanvraag.

BIJZONDERE RAADSVERGADERINGEN

De gemeenteraad van Barnveld komt voor een openbare vergadering bijeen op:
12 maart 2002 om 19.30 uur waarin het afscheid van de oude gemeenteraad centraal staat
14 maart 2002 om 19.30 waarin de nieuwe gemeenteraad wordt geïnstalleerd.
Beide vergaderingen vinden plaats in het Johannes Fontanus College, Wethouder Rebellaan 135 in Barneveld.

De agenda van de vergadering op 12 maart is als volgt:
1. Opening

2. Trekken nummer stemmingen en eventuele mededelingen
3. Onderzoek geloofsbrieven nieuw benoemde raadsleden
4. Afscheid vertrekkende raadsleden

5. Rondvraag

6. Sluiting

BOUWEN

Aanvragen om een bouwvergunning

De volgende aanvragen voor een bouw- of sloopvergunning zijn binnengekomen.
Bouwadres Naam aanvrager Bouwplan
Barneveld
Ambrosius van Ommerenlaan 32 P.D.N. Boshuis verbouwen en uitbreiden van een woning
Baron van Nagellstraat 129 / Parallelweg 1 (op het perceel) Dennebroek B.V. bouwen van een showroom/kantoren Beekstraat 45 A. Kleijer verbouwen en uitbreiden van een woning Bloemendaallaan 48 P. Top verbouwen en uitbreiden van een woning Gelkenhorsterweg 3 IPC Dier bouwen van een paardencentrum en een loods Gildeweg 15 Kids Care V.O.F. verbouwen van een bedrijfspand tot kinderdagverblijf
Korte Akker 10 t/m 16 C. van Kruistum, H.H.A. Guineau, H. Buitink en C.G. Klomp verbouwen en uitbreiden van 4 woningen Lange Voren 30 N.M.M. Leeuwis plaatsen van een dakkapel Lange Voren 32 J.J. van de Kraats plaatsen van een dakkapel Nijkerkerweg 155 Stichting Hippisch Centrum Barneveld uitbreiden van een manege
Plantagelaan 57 J.L. Barten bouwen van een berging aan een bedrijfsruimte
Stanleystraat 81 A. Prins verbouwen en uitbreiden van een woning Tuinboog 7 A. van Nieuwamerongen verbouwen en uitbreiden van een woning
Van Haersoltelaan 48 mw. A.G.M. van Eijndhoven- Geraedts verbouwen en uitbreiden van een woning
Wethouder Zandbergenlaan 48 B. van Leeuwen verbouwen en uitbreiden van een woning

Garderen
Dr. H.C. Bosstraat 24 mw. A.M. van Rossum uitbreiden van een woning Putterweg 44 J.J. van Blotenburg bouwen van een garage/berging

Kootwijkerbroek
Beldmolenstraat 1 A.M. van Harten verbouwen en uitbreiden van een woning en aanbouwen van een garage/berging
Harskamperweg 54 H. Borgers verbouwen en uitbreiden van een kalverenschuur
Nachtegaalweg 11 G.J. van Essen verbouwen en uitbreiden van een woning
Stellingmolenstraat (naast nr 10) A. van Harten bouwen van een woning en een garage/berging

Voorthuizen
Brugveenseweg 36 A. de Kruijk verbouwen van een zomerhuis Koninginnelaan 27 A. Pik plaatsen van een tuinhuisje Gerard Doustraat 125 Vereniging van Scholen met de Bijbel plaatsen van een noodlokaal
Klompenmakerslaan 37 W. Witte bouwen van een kap op een garage Buurtweg 1 W. Broekema bouwen van een garage/berging Hoofdstraat 89 Café-Restaurant Buitenlust uitbreiden van een café-restaurant

Zwartebroek
Platanenstraat (op het perceel nr 4) H. Kamphorst bouwen van een woning

AANVRAGEN OM EEN SLOOPVERGUNNING

Adres Naam aanvrager Sloopplan

Barneveld
Kapteijnstraat 8 en 10 mw. Y.F. Nieuwstad geheel slopen restaurant/ woning

Kootwijkerbroek
Beldmolenstraat 1 A.M. van Harten geheel slopen van een garage/ berging

Zwartebroek
Platanenstraat 4 H. Kamphorst geheel slopen van een woning

Inzien van aanvragen?

Aanvragen en plannen inzien
Alle aanvragen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld. De beoordeling van deze aanvragen moet nog beginnen. Het is daarom nu nog niet bekend of voor deze aanvragen een vergunning wordt verleend.

Aanvragen uit het buitengebied
Voor bouwaanvragen uit het buitengebied waar het nieuwe bestemmingsplan van toepassing is, geldt in het bijzonder dat deze vier weken na de datum van publicatie ter inzage liggen. In deze periode kunt u reageren op deze aanvragen. U kunt uw zienswijze hierover schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders. Het adres is: Postbus 63, 3770 AB Barneveld.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222.

BOUWPLANNEN DIE AFWIJKEN VAN HET BESTEMMINGSPLAN De onderstaande bouwplannen wijken af van het bestemmingsplan. In de derde kolom is aangegeven waaruit de afwijking bestaat. Het is de bedoeling van het college van burgemeester en wethouders (B&W) om voor deze plannen een vergunning te verlenen.

Bouwadres Bouwplan Afwijking bestemmingsplan

Achterveld
Aarderweg 6/H.van Wieringen (b) bouwen van een woning met garage De maximaal toegestane inhoud van de woning wordt hier overschreden Aarderweg 8/H.van Wieringen (b) bouwen van een woning met garage De maximaal toegestane inhoud van de woning wordt hier overschreden

Barneveld
Wilhelminastraat 47 / H. van Doorn (b) bouwen van een garage i.v.m. een voorbereidingsbesluit is in principe geen bebouwing toegestaan Houtwal 24 / H. van den Top (b) verbouwen en uitbreiden van een woning uitbouw valt buiten de hoofdmassa waardoor de goothoogte wordt overschreden

Kootwijkerbroek
Rehobothstraat 45 / A. van Grootheest (a) verbouwen en uitbreiden van een woning bebouwing wordt gesitueerd op een bestemming waar in principe geen bebouwing is toegestaan
Wesselseweg 104 / H. van den Brink (b) bouwen van een woning strijd met geldend bestemmingsplan, past wel in nieuw bestemmingsplan

Voorthuizen
Zevenbergjesweg 1 25 / H.F. van Beek (b) plaatsen van een recreatieverblijf strijd met geldend bestemmingsplan, past wel in nieuw bestemmingsplan
Sikkel (Kromme Akker) Woningstichting Barneveld (b) bouwen van 14 appartementen uitbouwen en balkons komen op bestemming wat in principe niet is toegestaan

Inzien van plannen en reageren op besluiten over plannen?

Plannen inzien
Alle aanvragen en plannen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld.

Reageren op voorgenomen besluiten
Bent u het niet eens met de voorgenomen besluiten van het college van burgemeester en wethouders over de bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan? Schrijf dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders en geef daarin aan waarom u het er niet mee eens bent. Het adres is: Postbus 63, 3770 AB Barneveld. Het college zal uw reactie meewegen in het definitieve besluit. De inzagetermijn en reactietermijn zijn niet voor ieder plan dezelfde. Deze termijnen zijn twee weken (vanaf 8 tot en met 21 maart 2002) of vier weken (vanaf 8 maart tot en met 4 april 2002). Achter het bouwadres is met een letter aangegeven welke termijn geldt: a= 2 weken, b= 4 weken.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de plannen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222.

VRIJSTELLING

Burgemeester en wethouders zijn voornemens vrijstelling te verlenen voor het gewijzigde gebruik van het pand aan de Zonnebloemstraat 31 te Barneveld.

Het betreft hier een voormalig schoolgebouw waarvan het voornemen is om deze in gebruik te nemen als wijkcentrum voor de wijk Oldenbarneveld.
Het gebruik houdt o.a. in:

* het organiseren van naschoolse activiteiten voor schoolkinderen uit de wijk (Brede school);

* het organisaren van sociaal-culturele activiteiten voor wijkbewoners in alle leeftijdsgroepen;

* functie voor de wijkbewoners: infocentrum, spreekuren en vergaderruimte.

Het wijkcentrum betreft een gemeentelijk gebouw, waarvan als sluitingstijd 24.00 uur wordt aangehouden. Het eventueel buiten spelen van kinderen zal op de bestaande speelplaats achter het gebouw plaatsvinden. Voor parkeren zijn in de omgeving van het gebouw parkeerplaatsen voorhanden.

De vrijstelling ligt van 8 tot en met 21 maart 2002 voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld. Voormeer informatie over dit plan kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel (0342)-495222.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn bedenkingen tegen dit plan naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

VRIJSTELLING

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan dat ter plaatse geldt met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor een periode van 5 jaar gelegen aan de Baron van Nagellstraat 29 te Voorthuizen.

Het betreft hier het plaatsen van 4 gekoppelde units ten behoeve van een huisartsenpraktijk naast de huidige praktijk.

Deze vrijstelling ligt van 8 tot en met 21 maart 2002 voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld. Voor meer informatie over dit plan kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel (0342)-495222.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn bedenkingen tegen dit plan naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

RUIMTELIJKE ORDENING

INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN HULPVERLENINGSCENTRUM NIJKERKERWEG

Burgemeester en wethouders zijn bezig met de voorbereiding van een bestemmingsplan voor een hulpverleningscentrum op een perceel aan de Nijkerkerweg 119 te Barneveld.

Dit plan heeft tot doel een hulpverleningscentrum te realiseren waarin meerdere hulpverleningsorganisaties, zoals bijvoorbeeld de brandweer, de ambulancedienst van de GGD West-Veluwe/Vallei en het Rode Kruis, afdeling Barneveld, zullen worden gehuisvest.

Een inspraakplan voor het bestemmingsplan Hulpverleningscentrum Nijkerkerweg ligt van 8 maart 2002 tot en met 4 april 2002 ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, gemeentehuis sector VROM, Raadhuisplein 3. Voordat een definitief ontwerp wordt gemaakt, is er voor een ieder, via deze inspraakprocedure, de mogelijkheid zijn standpunt omtrent het schetsontwerp mondeling of schriftelijk kenbaar te maken.

Bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, gemeentehuis sector VROM, Raadhuisplein 3, zijn inspraakformulieren verkrijgbaar. Daarop kunt u uw opmerkingen kwijt over dit plan.

GEDEELTELIJKE HERZIENING VELUWEWEG XI VASTGESTELD

De gemeenteraad heeft de gedeeltelijke herziening Veluweweg XI van het bestemmingsplan Kootwijkerbroek-dorp 1994 vastgesteld. Deze herziening heeft tot doel de bouw van 2 woningen aan de Veluweweg in Kootwijkerbroek mogelijk te maken.

Van 8 maart 2002 tot en met 4 april 2002 ligt de vastgestelde herziening voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, gemeentehuis sector VROM, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495222.

Over het ontwerp voor de gedeeltelijke herziening Veluweweg XI heeft niemand zijn zienswijze kenbaar gemaakt. De gemeenteraad heeft de gedeeltelijke herziening Veluweweg XI vastgesteld zoals deze in ontwerp ter inzage heeft gelegen. Als gevolg daarvan kunnen uitsluitend belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, gedurende genoemde termijn van terinzageligging bij gedeputeerde staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen de gedeeltelijke herziening Veluweweg XI.

GEDEELTELIJKE HERZIENING TOLNEGENWEG II ONHERROEPELIJK

Gedeputeerde staten van Gelderland hebben op 11 december 2001 de gedeeltelijke herziening Tolnegenweg II van het bestemmingsplan Stroe-dorp 1994 goedgekeurd. De gedeeltelijke herziening maakt de uitbreiding aan de voorzijde van de woning aan de Tolnegenweg 10 te Stroe mogelijk.
Het besluit van gedeputeerde staten heeft van 4 januari 2002 tot en met 14 februari 2002 voor een ieder ter inzage gelegen.

Gebleken is dat tegen deze goedkeuring geen beroep is ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De gedeeltelijke herziening is nu onherroepelijk en ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, gemeentehuis sector VROM, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495222.

INSPRAAK ARTIKEL 19 WRO DRONKELAARSEWEG 19

Burgemeester en wethouders zijn voornemens medewerking te verlenen voor het bouwen van een extra woning aan de Dronkelaarseweg 19 te Terschuur.

Het voornemen bestaat, om ten behoeve van dit plan vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 19, lid 2, van de Wet op de Ruimtelijke ordening.

Een tekening waarop dit plan is aangegeven, ligt van 8 maart 2002 tot en met 4 april 2002 ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving.
Via deze inspraakprocedure heeft een ieder de mogelijkheid zijn standpunt over dit plan mondeling of schriftelijk kenbaar te maken bij burgemeester en wethouders.

ARTIKEL 19 LID 1 WRO WENCOPPERWEG 52 TE BARNEVELD

Er is medewerking gevraagd voor het in gebruik nemen van de voormalige kaasboerderij t Hoefslag als horecavoorziening op het perceel Wencopperweg 52 te Barneveld.

Ten aanzien van dit plan bestaat het voornemen vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50, lid 5, van de Woningwet. Hiervoor moeten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland verklaringen van geen bezwaar worden gevraagd. Na ontvangst van die verklaringen kan de bouwvergunning worden verleend.

Van 8 maart tot en met 4 april 2002 ligt dit bouwplan voor een ieder ter inzage bij de Balie, Wonen en Leefomgeving, gemeentehuis sector VROM, Raadhuisplein 3.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder tegen het voornemen deze verklaringen aan te vragen schriftelijk bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB Barneveld.

MILIEU

Meldingen (op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer) De volgende bedrijven hebben een melding gedaan op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer voor het oprichten/veranderen van een bedrijf waarvoor landelijke voorschriften gelden. De meldingen liggen ter inzage vanaf 8 maart 2002.

Bedrijfsadres Naam melder melding voor
Barneveld
Jan van Schaffelaarstraat 55 Fitness Centre Barneveld Fitnesscentrum

Garderen
Hooiweg 23 Hotel Restaurant Overbosch Hotel restaurant en zalencentrum

Kootwijkerbroek
Krollerweg 11 Ribo Opslag van fourageproducten

Inzien van en reageren op de (ontwerp)vergunningen/besluiten en meldingen?

Ontwerpmilieuvergunningen/ontwerpbesluiten
Motiveer uw bedenkingen en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk (postbus 63, 3770 AB in Barneveld) of mondeling tijdens een gedachtenwisseling. Houdt u er rekening mee dat u binnen de bedenkingentermijn uw reactie kenbaar moet maken, anders verspeelt u uw beroepsrecht.

Verleende/ingetrokken/geweigerde milieuvergunningen U had bedenkingen tegen de ontwerpmilieuvergunning en vindt dat hiermee in de verleende milieuvergunning onvoldoende rekening is gehouden? U kunt dan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Als u wilt voorkomen dat het bedrijf van de milieuvergunning gebruik gaat maken, kunt u bij de Voorzitter van deze Afdeling een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen is een griffierecht verschuldigd.

Geaccepteerde meldingen

* Voor meldingen die zijn geaccepteerd op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer gelden landelijke voorschriften. Op grond van de Wet milieubeheer zijn er geen mogelijkheden tot het indienen van bezwaar.
* Meldingen op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer worden geaccepteerd van milieuvergunningplichtige bedrijven. Hiertegen bestaat de mogelijkheid bezwaar in te dienen. Motiveer uw bezwaar en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 63, 3770 AB in Barneveld.

Meer informatie?
Voor het inzien van de (ontwerp)vergunningen en meldingen en voor meer informatie kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld, tel. (0342) 495222.

AGENDA:

Maandag 11 maart, 11.00 12.00 uur: Spreekuur wethouders Dinsdag 12 maart, 7.30 13.00 uur: Pony- en paardenmarkt in de Markthal Dinsdag 12 maart, 16.00 uur presentatie resultaten geluidsonderzoek Harselaar in gemeentehuis
Dinsdag 12 maart, 19.30 uur raadsvergadering (afscheid oude raad) in het JFC
Donderdag 14 maart, 19.30 uur raadsvergadering (installatie nieuwe raad) in het JFC

---