Bank Nederlandse Gemeenten

GAP-advies

Geïntegreerd Analyse Programma (GAP) voor Publieke Sector

Geïntegreerd Analyse Programma (GAP) Advanced voor Woningcorporaties

Sinds de invoering van de Wet FIDO in 2001 zijn renterisico's binnen de publieke sector meer dan ooit een actueel thema. Om diverse redenen kan het echter voorkomen dat er binnen een organisatie niet voldoende gelegenheid is om de leningen- en uitzettingenportefeuille te beoordelen in relatie tot de wettelijke renterisiconorm.

BNG kan deze analyses voor u uitvoeren met het adviesproduct GAP voor Publieke Sector. In de analyses wordt niet alleen aandacht besteed aan de gehele leningen- en uitzettingenportefeuille, maar worden ook (geplande) investeringen, exploitatiegegevens en rentebetalingen betrokken.

De diverse analyses vormen de basis voor een op maat gesneden advies over de in uw portefeuille aanwezige renterisico's, en hoe deze valt te optimaliseren binnen de kaders van uw eigen Treasurystatuut. Daarmee kan het advies u ondersteunen bij het nemen van beslissingen met betrekking tot de leningen- en uitzettingenportefeuille onder de Wet FIDO.

U ontvangt de analyses en het advies in een helder en professioneel rapport.

Indien u van deze dienstverlening gebruikt wilt maken of verder geïnformeerd wilt worden, dan kunt u contact opnemen met uw accountteam Publieke Sector bij de BNG. U kunt ook de brochure downloaden of aanvragen.

Geïntegreerd Analyse Programma (GAP) Advanced voor Woningcorporaties

Met dit adviesproduct maakt BNG een op maat gesneden analyse van de verwachte ontwikkeling van de financiële positie van uw corporatie. Deze ontwikkeling wordt in kaart gebracht bij verschillende economische scenario's, in combinatie met een aantal beleidsalternatieven van uw corporatie (scenario-analyse). Hierdoor verkrijgt u inzicht in de financiële consequenties van voorgenomen beleid. Dit alles in een meerjarenperspectief tot maximaal 20 jaar.

Als integraal onderdeel van GAP Advanced voor Woningcorporaties worden ook de renterisico's van uw leningen- en uitzettingenportefeuille belicht. Ook aan de verhouding tussen risico en rendement wordt op zorgvuldige wijze aandacht besteed.
De gemaakte analyses vormen samen met de doelstellingen van uw corporatie de basis voor een maatwerk advies over het financieringsbeleid.

U ontvangt de diverse analyses en het advies gebundeld in een helder en professioneel rapport. Dit rapport zal tevens met u worden besproken.

Indien u van deze dienstverlening gebruikt wilt maken of verder geïnformeerd wilt worden, dan kunt u contact opnemen met uw accountteam Volkshuisvesting bij de BNG. U kunt ook de brochure downloaden of aanvragen.