Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.35 uur

Oproep slachtoffers beroving

UTRECHT- De politie is op zoek naar personen die vanaf december 2001 slachtoffer zijn geweest van (poging tot) beroving in Leidsche Rijn en die hiervan nog geen aangifte hebben gedaan.

Een team van de politie is bezig met een onderzoek naar overvallen gepleegd door minderjarigen op minderjarigen, met als doel het stelen van mobiele telefoons. Dit onderzoek leidde tot de aanhouding van een13-jarige en een 16-jarige jongen uit Utrecht (zie persbericht
01-03-02). De verdachten hebben diverse zaken bekend waaronder drie (poging) berovingen waarvan tot op heden nog geen aangiften zijn gedaan. De berovingen zijn gepleegd medio december 2001 in De Meern, omgeving winkelcentrum en Castellumlaan en de Langerakbaan in Langerak.

De politie wil graag in contact komen met de slachtoffers van deze berovingen, waarvan nog geen melding is gemaakt. Heeft u informatie, neem dan contact op met politie uit district Marco Polo, 0900-8844.

Verkeersongeval letsel

HAARZUILENS- Woensdagmorgen 6 maart rond 10.40 uur raakte een 19-jarige man uit Vleuten gewond doordat hij met zijn auto tegen een boom botste op de Polderweg.

Hij reed over de Polderweg in de richting van Haarzuilen, maar had niet voortdurend zijn auto onder controle. Hierdoor botste hij halverwege de Polderweg tegen een boom aan. De politie werd gewaarschuwd en toen deze ter plaatse kwam, lag het slachtoffer naast de auto. De ambulance is erbij gekomen en heeft hem met verwondingen aan zijn been naar het AMC vervoerd. De 19-jarige man had geen alcohol gedronken.

Aanhouding verdachten illegale radiozender

UTRECHT- Woensdagavond 6 maart om 21.00 uur heeft de politie drie mannen uit Utrecht aangehouden in een pand aan de Ibisdreef, omdat zij via een illegale radiozender uitzonden.

Uit onderzoek van de politie bleek dat er op bovengenoemde lokatie een illegale radiozender zou zijn. Om die reden trad de politie op woensdagavond om 20.30 uur het pand binnen en haalde de zender uit de lucht. Hierbij zijn de verdachten, drie mannen uit Utrecht van 45, 51 en 34 jaar oud, aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Door de Radio Controledienst werd het zendapparatuur in beslag genomen.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT- Woensdagavond 6 maart heeft de politie een tot nu toe onbekende man aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Om 20.30 uur kreeg de politie de melding dat er een man op het dak van een woning aan de Herenweg liep. De politie kwam ter plaatse en zette de omgeving af. Een politieman ging een woning binnen en zag de man van binnenuit op de rand van het dak staan. De verdachte wist via de daken en de achtertuinen bij een andere woning naar binnen te gaan, waarop de politie deze woning ook betrad. Politiemensen ontdekten dat de man zich had opgesloten op het toilet. De man is op het bureau ingesloten voor verhoor. Uit getuigenverklaringen bleek dat er ook een tweede verdachte betrokken was bij de inbraken. Onderzoek in de omgeving leverde helaas niets op.

Aanhouding automobilist onder invloed
UTRECHT- In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 maart heeft de politie een 33-jarige man uit Vinkeveen aangehouden omdat hij onder invloed was van alcohol.

Politiemensen controleerden de man rond 04.30 uur op de Einsteindreef. Zij hadden het vermoeden dat de man teveel had gedronken en lieten hem blazen. Hieruit bleek inderdaad dat de man teveel alcohol genuttigd had en hij werd aangehouden. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat de man 1.25 promille alcohol in zijn lichaam had. Hier kreeg hij een rijverbod opgelegd.