Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-03-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Man aangehouden

ABCOUDE Op woensdag 6 maart is een man aangehouden die nog meerdere boetes had openstaan.

Rond 14.35 uur kreeg de politie de melding dat op een locatie aan de Broekszijdselaan een man zich verdacht ophield, maar weg was gelopen toen hij merkte dat hij in de gaten werd gehouden. Even later werd vermoedelijk dezelfde man overlopen in een ander pand aan dezelfde laan. In beide gevallen werd niets weggenomen.

De politiemensen die aan de hand van het opgegeven signalement een onderzoek in de omgeving instelden, controleerden een man op het Stationsplein. Hij bleek niet de betreffende insluiper te zijn, maar wel had de man nog meerdere boete`s openstaan. De man, 22 jaar oud en afkomstig uit Haarlem, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Na betaling van meer dan 700,- aan openstaande boetes mocht de man zijn weg weer vervolgen. De insluiper waar de politie aanvankelijk naar op zoek was, werd niet meer aangetroffen.

Sluipverkeer

ABCOUDE Op woensdag 6 maart heeft de politie een controle op sluipverkeer uitgevoerd.

Van 16.00 uur tot 18.00 uur werd op de Amsterdamse Straatweg ter hoogte van de supermarkt gecontroleerd. 45 Bestuurders die in strijd met de geslotenverklaring de weg in wilde rijden, werden teruggestuurd. De politieman die de controle uitvoerde, kreeg lovende reacties van inwoners van Abcoude. Deze tevredenheidsbetuigingen kwamen van zowel automobilisten, voetgangers als fietsers.

Alcoholcontrole

MIJDRECHT Op woensdag 6 maart heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond in de avonduren op het Hofland plaats. 63 Bestuurders moesten een blaastest afleggen. Geen van hen bleek (teveel) te hebben gedronken.