Ingezonden persbericht


Plasmon Data kondigt de ontwikkeling van Ultra Density Optical (UDO) aan

Nieuwe generatie 5.25-inch optische drives - met capaciteiten van 30GB tot 120GB

7 maart 2002 Plasmon, toonaangevend fabrikant op het gebied van geautomatiseerde oplossingen voor dataopslag, kondigt vandaag Ultra Density Optical aan, de nieuwste generatie 5.25-inch optische drive technologie. UDO is de eerste, op blauw violet laser gebaseerde, optische disk drive ter wereld die is ontwikkeld voor de markt van professionele dataopslag en biedt een combinatie van de prestaties van de 5.25-inch MO, de duurzaamheid van 12-inch TrueWORM en de kosteneffectiviteit van DVD oplossingen.

UDO maakt gebruik van 405nm blauw violet lasers en phase change technologie zoals gebruikt in de recentelijk geïntroduceerde DVD producten voor de consument. De afmetingen van de UDO media cartridges zijn identiek aan die van de huidige 5.25-inch MO. Daardoor zijn ze compatibel met bestaande 5.25-inch bibliotheeksystemen. Zowel WORM als herschrijfbare media zullen in het nieuwe formaat beschikbaar zijn. De eerste generatie van dit product biedt een capaciteit van 30GB en een hoge doorvoersnelheid voor gegevens tot 8MB/s. Toekomstige productgeneraties zullen beschikken over een grotere capaciteit van 60GB en 120GB. Bovendien wordt voor alle producten een achterwaartse leescompatibiliteit gegarandeerd. Voorbeelden van de doelmarkten zijn archivering, document-imaging, call centers, e-mail archivering, GIS, gezondheidszorg, telecommunicatie, het bankwezen, het verzekeringswezen, de wetgeving en de overheid.

"Dankzij de overtuigend lage kosten per gigabyte en de WORM-ondersteuning is IDC ervan overtuigd dat UDO snel ISO MO in opslagoplossingen zal vervangen," aldus Wolfgang Schlichting, Research Manger Removable Storage bij IDC. "Met de ondersteuning van de belangrijke ISO 5.25-inch optische drive, bibliotheek en mediafabrikanten zijn wij van mening dat UDO genoeg overtuigingskracht biedt om huidige gebruikers de overstap te laten maken en mogelijkerwijs de gebruikersbasis uit te breiden," vult hij aan.

UDO is de toekomstige standaard op het gebied van professionele optische opslag. Plasmon ontwikkelt zowel de drives als de media intern. Het ontwikkelingsprogramma van $ 25 miljoen is volledig gefinancierd en loopt sinds juni 2000. Plasmon heeft meer dan 80 ingenieurs ingezet voor het UDO ontwikkelingsprogramma en de eerste productleveringen worden gepland voor augustus 2003. Daarnaast heeft Plasmon een partnerschap aangegaan met Asahi Pentax voor de ontwikkeling van de opto-mechanische assemblage voor de drive op basis van het bestaande 5.25-inch MO platform. Mitsubishi Chemical is de tweede ontwikkelingspartner voor bronmateriaal voor UDO media.

"Optische technologie in een 5.25-inch formaat blijft een uitstekende keuze voor een groot aantal applicaties waarbij hoge prestaties en duurzaamheid van gegevens zijn vereist," aldus Mary Craig, principal analyst, Gartner Dataquest. "UDO technologie is in staat de traditie van een uitstekende concurrentiepositie en technische excellentie voort te zetten die de OEM's en de gebruikers verwachten door grotere capaciteiten te bieden die op eenvoudige wijze kunnen worden geïntegreerd met bestaande optische bibliotheeksystemen."

UDO is een convergente technologie die is ontwikkeld voor gebruik in een reeks opslagapplicaties die afhankelijk zijn van meerdere optische technologieën, zoals 5.25-inch MO, 12-inch TrueWORM, CD en DVD, aldus Nigel Street, CEO van Plasmon Plc. UDO biedt de prestaties en de voordelen van de meest robuuste optische technologieën voor de prijs van goedkope oplossingen zoals DVD.

Over Plasmon

Plasmon PLC werd in 1987 opgericht en is een international bedrijf, actief in de dataopslag markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in verwisselbare dataopslag technologie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groot-Brittannië. De architectuur van Plasmon's configuraties biedt de hoogste vorm van flexibiliteit dankzij de implementatie van 12-inch TrueWORM (één keer schrijven, vele malen lezen), 5¼ inch MO (magneto-optische), LTO-Ultrium, Super DLT, CD-ROM/CD-R, DVD-RAM/DVD-R . Plasmon levert eveneens media, ondersteunende software en NAS oplossingen.

Naast het hoofdkantoor in Groot-Brittannië en operationele vestigingen door heel Europa en de VS, heeft het bedrijf ook productiefaciliteiten in Groot-Brittannië en in de Verenigde Staten (Colorado en Minnesota). Het wereldwijde hoofdkantoor en European Sales and Marketing zijn gevestigd op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; tel: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444. . http://www.plasmon.com. E-mail: sales@plasmon.com

Perscontacten:
Plasmon persinformatie
Sally Fisher
Marketing Manager, EMEA
Plasmon Data
Tel.: +44(0)1763 262963

Mills Hughes & Partners
Lilian van Tongerlo
Public Relations
Tel.: +31 (0)40 2651024
E-mail: lilian@mills-advertising.com Internet: www.mills-advertising.com