Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 7 maart 2002


Politie houdt winkeldief aan Katwijk/Rijnsburg (D1)
De politie hield op woensdag 6 maart rond 19.50 uur op de Noordwijkerweg in Rijnsburg in een auto een 36-jarige Armeen aan. De man werd er van verdacht dat hij kort daarvoor in een supermarkt aan de Zeilemakerstraat in Katwijk drank en levensmiddelen had gestolen. Getuigen die dit gezien hadden volgde de auto waarin de man wegreed en waarschuwde de politie. Zij kon de verdachte daarop aanhouden. De buit, een fles drank en enkele levensmiddelen, lagen in de auto. De Armeen is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Keukenbrand Noordwijk (D1)
Op woensdag 6 maart ontstond rond 21.10 uur brand in een keuken van een woning aan de Abraham Rademakerstraat. De bewoonster ontdekte de brand. Het lukte haar echter niet om zelf het vuur te doven. De brandweer kwam daarop in aktie. De keuken liep brandschade en de woning rookschade op. Waardoor het vuur is ontstaan is nog onduidelijk.

Onder invloed Voorschoten (D4)
Een 44-jarige Hagenaar, die op het politiebureau in Voorschoten zijn autosleutels wilde afhalen, kreeg woensdagochtend 6 maart zijn sleutels nog niet terug. De Hagenaar zat de avond tevoren te slapen in zijn auto die midden op het fietspad van de Leidseweg stond geparkeerd. Politieagenten hebben de auto op een veilige lokatie geparkeerd en de man een lift naar het treinstation gegeven. Toen de man de volgende ochtend 09:30 uur om de sleutels kwam, werd voor de zekerheid nog even een ademtest gehouden. Helaas, de man verkeerde (nog steeds) onder invloed. Toen hij om 13:30 uur nog eens langs kwam, heeft hij wel de autosleutels meegekregen.

Vrouw gewond na poging beroving Leiden (D4)
Een 76-jarige vrouw uit Leiden raakte woensdagmiddag 6 maart rond 13:45 uur gewond toen twee onbekende jongens haar wilden beroven op de hoek van de Lammenschansweg en de Zoeterwoudsesingel. De vrouw, die de riem van haar handtas stevig om haar pols had gedraaid, viel voorover op de stoeptegels, toen de jongens aan haar tas trokken. Zonder de tas zijn de twee laffe jongens er op hun fietsen in de richting van de Witte Singel vandoor gefietst. De vrouw is naar de huisartsenpraktijk op de Lammenschansweg gelopen, waar de huisarst medische zorg verleende. Er werd geconstateerd dat haar arm uit de kom was. Met de ambulance is de vrouw naar het LUMC gebracht. Bij de aangifte heeft de vrouw een signalement van de twee jongens kunnen geven.

Kopstoot Leiden (D4)
Een 27-jarige man uit Den Haag heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Woensdagavond 6 maart wilde de man in de bus stappen op het Stationsplein, toen een onbekende jongen wilde voordringen. Toen de man daar wat van zei, kreeg hij een kopstoot. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie en kon daarbij een nauwkeurig signalement van de dader geven.

Aanhouding Leiden (D4)
Op de Groenesteeg ontstond woensdagavond 6 maart rond 20:00 uur ruzie tussen een 18-jarige fietser uit Zoeterwoude en een 22-jarige automobilist uit Leiden. Aanleiding was het achteruitrijden van de auto waarbij bijna de fietser zou zijn geraakt. De Leidenaar sloeg de fietser met de vuist in het gezicht. De bijrijder van de autobestuurder kwam tussenbeide en heeft erger voorkomen. De auto is hierna weggereden. De fietser is naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. Met behulp van het kenteken van de auto, heeft de politie de kentekenhouder gebeld, die zich direct kwam melden aan het bureau. Daar werd de man - het was inderdaad de dader van de mishandeling - door de politie aangehouden.

Onder invloed Leiden (D4)
Kort na middernacht heeft de politie donderdag 7 maart op de Vrijheidslaan een 26-jarige automobilist uit Voorschoten naar de kant van de weg gehaald. De man ging met hoge snelheid over de rotonde in de Rooseveltstraat en dat was aanleiding om de bestuurder te controleren. Bij de ademtest werd geconstateerd dat de man onder invloed was; hij blies 710 ug/l. De wettelijke limiet is 220 ug/l, maar de politie adviseert helemaal geen alcohol te gebruiken wanneer je nog moet autorijden. Gelukkig werd de man van de weg gehaald voor er ongelukken gebeurden. De man is aangehouden en op het politiebureau in Leiden ingesloten, waar hij in de loop van de dag zal worden verhoord.

Aangehouden Leiden (D4)
Om 00:30 uur heeft de politie donderdag 7 maart op de Rijksweg A4 ter hoogte van Hoogmade een 31-jarige man uit Kopenhagen aangehouden. De politie was door een ongeruste taxichauffeur geinformeerd dat een auto met aanhanger met lage snelheid in de richting van Amsterdam reed. Op de vluchtstrook troffen agenten de auto, waar ogenschijnlijk wel één en ander mee mis was. De stuurkolom was onbeschermd en een linkerzijruit miste. De bestuurder was niet in staat een ademtest te leveren en is daarom aangehouden en heeft een rijverbod gekregen. In de loop van de dag zal de 31-jarige bestuurder met behulp van een tolk worden verhoord. Als daartoe aanleiding is zal de politie contact zoeken met de politie in Denemarken om eventuele meldingen met betrekking tot het kenteken te controleren.

Inbreker overlopen Leiden (D4)
Terwijl ze op de bank lag te slapen, bemerkte een 21-jarige bewoonster van een woning in de Paul Krugerstraat donderdagmorgen rond een uur of 05:00 dat er een inbreker in haar woonkamer stond. Toen de inbreker de vrouw opmerkte is hij door de voordeur naar buiten gevlucht. De vrouw heeft met een huisgenoot op straat nog gezocht naar de man, maar hij is niet meer gezien. De ruit in de voordeur was vernield, waardoor de onbekende man naar binnen wist te komen. Er werd onder andere een jas gestolen. Bij de aangifte wist de vrouw een goed signalement van de inbreker te geven.

Inbraak woning Alphen a/d Rijn (D3)
Op woensdag 6 maart om 07.30 uur is door de eigenaar van een woning op de Ridderbuurt in Alphen a/d Rijn aangifte bij de politie gedaan van inbraak in zijn woning en diefstal van zijn auto. De inbrekers waren door middel van gaatjes boren in het keukenraam de woning binnen gegaan. Uit de woning zijn enkele goederen weggenomen alsmede de BMW personenauto die bij de woning geparkeerd stond. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Wasmachine in de brand Alphen a/d Rijn (D3)
Op woensdag 6 maart om 08.00 uur is de politie samen met de brandweer uitgerukt naar de Plutostraat in Alphen a/d Rijn. De vrouw des huizes had voordat ze naar haar werk ging de wasmachine aangezet. Door vermoedelijke kortsluiting is de wasmachine in de brand gevlogen. Dit had een behoorlijke rookontwikkeling tot gevolg. De brandweer had de brand snel onder controle. Iedereen, inclusief de parkiet is gered en tijdelijk opgevangen bij de buren.

Konijn gedood door pijlen Bodegraven (D2)
Na een melding trof de politie op zondag 3 maart een dood konijn aan in een hok aan de Overtocht. Inmiddels is door de stichting De Zustertuin aangifte gedaan. Het dier werd gedood door middel van een pijl van vermoedelijk een kruisboog. Op vrijdag 1 maart trof de stichting al twee pijlen bij het hok aan. De politie vermoedt dat het dier op donderdag 28 februari of vrijdag 1 maart beschoten is. Eerder in februari werd aan de Schoutendreef bij de volkstuinen met dergelijke pijlen al enkele kippen in een hok beschoten. Daarbij raakte een kip gewond. De eigenaar heeft eveneens aangifte gedaan.

Rijden onder invloed Gouda (D2)
De politie heeft op woensdag 7 maart even na 01.00 uur een 21-jarige automobilist uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist langzaam rijden en zagen onder de auto aan de rechterachterzijde tegen het wiel een lege kartonnen drank doos. Nadat ze enige tijd achter het voertuig hadde gereden stopte de automobilist op de Willem en Marialaan. Agenten lieten de automobilist blazen en brachten hem vervolgens over naar het politiebureau. De blaastest gaf een uitslag aan van 485 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt.

(Poging) Woninginbraken Gouda (D2)
Terwijl de bewoners sliepen werd in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 maart ingebroken in hun woning aan de Helena Rietbergstraat. Men kwam de woning binnen door het bovenluikje aan de achterzijde van de woning te forceren. Weggenomen werden twee mobiele telefoons, een tas en een jas. In de omgeving van deze woning werd tevens een portemonnee gevonden die afkomstig is uit een woning aan de Voorwillensweg. Ook hier blijkt ingebroken te zijn. Hier kwam men binnen door het slot van de achterdeur te forceren. Er werden onder andere bankpasjes en een fotocamera meegenomen.
In een woning aan Klein Amerika is woensdagmiddag 6 maart een poging tot inbraak gedaan. Men heeft geprobeerd een achterdeur te forceren. Uit de woning ontbreekt niets. De bewoonster was tijden de poging niet thuis, maar ontdekte de braaksporen bij thuiskomst.
Regelmatig weten inbrekers een woning binnen te komen door sloten en bovenlichten te forceren. De politie kan u adviezen geven over het beveiligen van uw woning met stevig hang- en sluitwerk. Voor het bovenlicht kunt u bijvoorbeeld een barrièrestang of tralies laten plaatsen waardoor inbrekers c.q. insluipers uw woning niet in kunnen of ook niet met hun hand een onderliggend raam kunnen openen. Neem voor maatregelen contact op met de politie, telefoonnummer 0900 8844. Zij kunnen u verder informeren over het Politiekeurmerk Veiligwonen.

Parkeercontrole Gouda (D2)
De politie heeft dinsdagavond 5 maart op de Heuvellaan een parkeercontrole gehouden. Acht automobilisten bleken het parkeerverbod te hebben genegeerd. Zij kregen een bekeuring van 40 euro.

Ongeval Bergambacht (D2)
Een 56-jarige fietser uit Bergambacht heeft woensdag 6 maart rond 16.30 uur vermoedelijk een heupfractuur opgelopen bij een aanrijding met een 64-jarige bromfietser uit Ammerstol. De fietser wilde een andere fietser inhalen op de B-weg van de provinciale weg N210. Hierbij zag hij niet dat de bromfietser hem wilde inhalen. De fietser is naar het St. Franciscusziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Van tas beroofd Bodegraven (D2)
Een 80-jarige Bodegraafse is woensdag 6 maart rond 18.00 uur beroofd van haar tas door een onbekende man. Ze liep over de Noordstraat toen ze vanachter werd vastgegrepen en haar tas werd afgenomen. De dader is vervolgens weggerend in de richting van het centrum, linksaf de brug over.

Van laptop beroofd Gouda (D2)
Een 39-jarige Fransman is woensdag 6 maart beroofd van zijn laptop op de hoge Gouwe. Hij liep met twee tassen toen hij een duw kreeg van een jongen waardoor hij de tassen liet vallen. De jongen rende met zijn laptop de Peperstraat in. Daar sprong de dader bij een andere jongen achter op een fiets. Het slachtoffer is de twee jongens gevolgd via de Komijnstraat en raakte ze op de Keizerstraat kwijt.

Woninginbraak Berkenwoude (D2)
In een woning aan de Achterbroek is woensdagavond 6 maart ingebroken Men is binnegekomen door een raam te forceren. Uit de woning is een laptop meegenomen.

Aanhoudingen Gouda (D2)
De politie van Gouda heeft in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 maart drie mannen uit Zoetermeer aangehouden, twee van 17 jaar en een van 19 jaar. Twee agenten die op het industrieterrein de Gouwestroom surveilleerden, zagen rond 00.40 uur het drietal wegrennen. Het terrein is vervolgens afgezocht. Hierbij werd een stuk gereedschap aangetroffen. Uiteindelijk werden de drie mannen ongveer een uur later aangetroffen onder het viaduct van de provincialeweg N207. Via de sloot hadden ze geprobeerd zich te verbergen. Ze hadden geen buit bij zich. Vastgesteld moet nog worden in welk bedrijf ze mogelijk hebben geprobeerd in te breken.