Ingezonden persbericht


Persbericht

7 maart 2002

Software AG en Savvion bieden gecombineerde oplossing voor EAI en Business Process Management ~ Nieuwe samenwerkingsovereenkomst in Totale Business Integratie groeimarkt ~

Software AG heeft een strategische samenwerking op technologiegebied aangekondigd met Savvion®, Inc., een toonaangevende aanbieder van Business Process Management software. De bedrijven werken nauw samen aan een naadloze interactie tussen EntireX, de TBI server van Software AG, en BusinessManager van Savvion. Daarnaast bundelen ze hun krachten ook op marketinggebied. De betreffende versies van EntireX en BusinessManager zijn per direct beschikbaar.

Business Process Management (BPM) is essentieel om concurrerend te blijven in de TBI (Total Business Integration) markt. Marktanalisten bij de Gartner Group voorspellen dat geavanceerde BPM mogelijkheden voor middleware aanbieders de nieuwe differentiator zullen worden.

Aangezien TBI projecten voor bedrijven steeds belangrijker worden, neemt business process management een grote rol in. Het succes van deze TBI projecten hangt af van de naadloze integratie van back-office applicaties en van de communicatie tussen business applicaties onderling en met front-office, klantgerichte applicaties. Volgens Gartner zijn integratieprogramma s ook nodig voor het garanderen van gegevensconsistentie, het uitbreiden van legacy en packaged applicaties en het mogelijk maken van Business Process Management. Zij voorspelt dat de TBI markt de komende vier jaar met gemiddeld 33% zal groeien.

Op basis van de samenwerking kunnen de twee bedrijven hun klanten een zeer competitieve en complete e-business oplossing aanbieden: EntireX voor de eenvoudige integratie van enterprise applicaties en Savvion BusinessManager voor het automatiseren en controleren van de enterprise bedrijfsprocessen die gebaseerd zijn op de door EntireX beheerde infrastructuur. Deze bedrijfsprocessen omvatten vaak een omvangrijk netwerk van enterprises, partners en leveranciers. De mogelijkheid om al deze bedrijfsprocessen over de hele organisatie heen in real-time te kunnen overzien, is voor alle betrokken partijen van grote waarde.

De gecombineerde oplossing van Savvion's BusinessManager en Software AG's EntireX verbindt de twee belangrijkste lagen die in geen enkel bedrijfssysteem mogen ontbreken, namelijk die van het bedrijfsproces en van de integratie met bestaande en klassieke applicaties.

De EntireX middleware van Software AG verbindt een uitgebreid aanbod van packaged en op maat gemaakte applicaties die voor omgevingen, zoals CICS, IMS, Natural en MQSeries geschreven zijn. BusinessManager van Savvion stroomlijnt op haar beurt de operationele werkzaamheden. Enerzijds door de snelle automatisering van bedrijfsprocessen in multi-tier omgevingen, die zowel XML als traditionele applicaties kunnen bevatten, en anderzijds door de real-time controle van de uitvoering. Zowel Savvion als Software AG erkennen de omvangrijke voordelen van XML voor e-business. XML biedt bedrijven een gestandaardiseerde manier voor het uitwisselen van verschillende gegevenstypen over het internet.

"Savvion BusinessManager vormt een perfecte aanvulling op EntireX," zei Schalk Viljoen, Vice President Product Marketing bij Software AG. "Nu bedrijven hun werkzaamheden stroomlijnen en uitbreiden om het internet te kunnen omarmen, hebben ze niet alleen real-time integratie met legacy systemen nodig maar moeten ze hun bedrijfsprocessen ook met hun informatie integreren. Savvion is een goed voorbeeld van de partners waarmee we ons omringen om het onze klanten mogelijk te maken om met behoud van de bestaande IT investeringen hun kernapplicaties uit te breiden naar het web."

"Door deze samenwerking kunnen Savvion en Software AG optimaal voldoen aan de eisen van de huidige zakelijke omgevingen. Hierbij komt Savvion s jarenlange ervaring in Business Process Management, XML- en EAI integratie goed van pas," zei Dr. Ketabchi, oprichter en CEO van Savvion. "Door de samenwerking met Software AG, een wereldwijde organisatie met aanwezigheid in meer dan 70 landen, kan Savvion haar klantenbestand verder uitbreiden en de e-business applicaties van bedrijven over de hele wereld efficiënter vormgeven."

Software AG en Savvion presenteren hun technologieën van 13 tot 20 maart op CeBIT 2002 in Hannover.

(594 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Over Savvion, Inc
Savvion biedt software waarmee bedrijven de efficiëntie van hun werkzaamheden kunnen optimaliseren. Savvion BusinessManager® is een omvangrijk Business Process Management platform dat bedrijven in staat stelt om hun bedrijfsprocessen in lijn te brengen met hun bedrijfsstrategie en deze geautomatiseerde werkzaamheden nauwlettend in de gaten te houden met behulp van bewezen managementsystemen, zoals balanced scorecards. Door bedrijfsprocessen over de bedrijfsgrenzen heen te ondersteunen en een compleet overzicht en controle over de uitvoering te bieden, levert BusinessManager belangrijke operationele voordelen, die door bedrijven in concurrentievoordelen kunnen worden omgezet. De Savvion technologie wordt door toonaangevende bedrijven, zoals 3Com, Cisco Systems, i2 Technologies en Fujitsu gebruikt voor het stroomlijnen van hun bedrijfsprocessen. Savvion is opgericht in 1994. Het is een particulier bedrijf met het hoofdkantoor in Santa Clara, Californië. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website, www.savvion.com.

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Met haar 3.500 medewerkers en aanwezigheid in 70 landen, behaalde het concern in 2001 een omzet van 588 miljoen euro. De organisatie sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en Hewlett-Packard en met innovatieve IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Citrix. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, ZDF, Dresdner Bank AG, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn AG (German Rail), BP and VIAG Interkom. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een marktaandeel van 40.5% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese Middleware markt.

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 0345-544165Fax: 0345-544144
E-mail: gregor.petri@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956Fax: 043-3566955
E-mail: janet@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Het Savvion logo, Savvion, en Savvion BusinessManager zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Savvion, Inc. Software AG en EntireX Communicator zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Software AG. Alle andere handelsmerken die hierin worden vernoemd zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com