Gemeente Breukelen



VOORBEREIDINGSBESLUIT

Datum van publicatie: 7 maart 2002

De burgemeester van Breukelen maakt op grond van artikel 22 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de raad van die gemeente op 26 februari 2002 heeft besloten te verklaren, dat herzieningen van de bestemmingsplannen "Landelijk Gebied Kockengen 1989", "Kockengen Dorp 1977", "Broeckland", "Landelijk Gebied West 1973", "Nieuwer Ter Aa", "Landelijk Gebied West 1993", "Noord 1976", "Zuid 1983", "Landelijk Gebied langs de Vecht 1972", "Landelijk Gebied Oost 1977, 1e herziening", "Uitbreidingsplan in onderdelen voor een gedeelte van het plassengebied ten oosten van de kom" en "Centrum 1968, 1e en 2e wijziging" worden voorbereid.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op 8 maart 2002 en ligt vanaf die datum bij bureau VROM, Dannestraat 3 in Breukelen, voor een ieder ter inzage.

BESTEMMINGSPLAN VERBREDING RIJKSWEG A2 EN 2E WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED WEST 1993 Burgemeester en wethouders maken bekend dat de goedkeuring door gedeputeerde staten van Utrecht van het bestemmingsplan Verbreding Rijksweg A2 en de 2e wijziging van het bestemmingsplan Landelijk Gebied West 1993 onherroepelijk zijn geworden door de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 6 februari 2002.
Het bestemmingsplan en de 2e wijziging liggen voor een ieder ter inzage op het kantoor van de sector Grondgebied, Dannestraat 3 in Breukelen.
Breukelen, 7 maart 2002

Het dagelijks bestuur van het Plassenschap Loosdrecht e.o. maakt bekend dat ontheffing is verleend voor:

- voor het maken van een beschoeiing en het herplaatsen van 4 steigers gelegen aan de Scheendijk 24 kadastraal bekend gemeente Breukelen Sint Pieters, sectie F, nummer 29

- voor het maken van een beschoeiing van 141 meter kadastraal bekend gemeente Breukelen Sint Pieters, sectie F, nummer 17. Plassenschap Loosdrecht e.o. Kanaalweg 95b, 3533 HH Utrecht.

OPENBARE KENNISGEVING

Het dagelijks bestuur van het Plassenschap Loosdrecht e.o. heeft op 21 februari 2002 vastgesteld het "Besluit motorboten Loosdrechtse Plassen 2002".

Dit Besluit motorboten Loosdrechtse Plassen 2002 treedt in werking op
1 maart 2002. Het "Besluit motorboten Loosdrechtse plassen 1997" vervalt per gelijke datum.

Naast enkele formele en tekstuele veranderingen zijn de belangrijkste wijzigingen welke na een evaluatieperiode in het nieuwe Besluit motorboten zijn aangebracht de volgende:


- verbod op het snelvaren voor 08.00 uur


- aan de tijdstippen waarop geen snelvaarontheffing kan worden verleend is tweede paasdag toegevoegd


- verbod op het onnodig creëren van hoge hekgolven

- een aanscherping ter zake van het verlenen van snelvaarontheffingen aan bedrijven (de zogenaamde P-ontheffingen).

De volledige tekst van het "Besluit motorboten Loosdrechtse Plassen 2002" is op te vragen bij het secretariaat van het Plassenschap Loosdrecht e.o., telefonisch te bereiken tijdens kantooruren onder (030) 297 40 01. De tekst is ook in te zien bij de gemeente Breukelen, afdeling BMO, Markt 13 in Breukelen.

Een belanghebbende kan binnen 6 weken na de dag van bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van het Plassenschap Loosdrecht e.o., Kanaalweg 95b, 3533 HH Utrecht. De commissie bezwaar- en beroepschriften vergadert 18 maart in de raadszaal van het gemeentehuis van Breukelen aan de Markt 13 in Breukelen. De zitting begint om 20.15 uur. De zitting is openbaar, maar op verzoek van belanghebbenden kan worden besloten de zitting achter gesloten deuren te houden.
De agenda bestaat uit:
Behandeling bezwaarschrift van A. Visser uit Baambrugge tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Abcoude tot verlening van vrijstelling en bouwvergunning voor een garage/berging op het perceel de Horn 3a in Baambrugge.
Behandeling bezwaarschrift van Arag Rechtsbijstand, namens M.D. de Cock uit Amersfoort tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Breukelen tot verlening van vrijstelling voor de aanleg van een woonboot bij het perceel Scheendijk 18-15 in Breukelen. Behandeling bezwaarschrift van H.J.C. van Asbeck uit Breukelen tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Breukelen tot verlening van een bouwvergunning voor een zwembad op het perceel Longkruid 6 in Breukelen.