VERENIGING EIGEN HUIS

Verbouwingsplezier staat of valt met voorbereiding

Steeds meer eigen woningbezitters verbouwen hun huis. Woongenot speelt een prominente rol en de kosten voor een verbouwing zijn in de meeste gevallen beter te overzien dan de gevolgen van het kopen van een ander huis. Die verbouwingen kunnen kleine veranderingen zijn, zoals een vernieuwde badkamer, maar ook grootscheepse verbouwingen, bijvoorbeeld de aanbouw van een serre worden in toenemende mate uitgevoerd.

Bij het verbouwen van een woning komt dus meer kijken dan een beetje timmeren in huis en een ander behang op de muur plakken. Wilt u bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen om zo de zolder tot een mooie kamer om te toveren, of overweegt u ingrijpendere veranderingen, dan komen er allerlei vragen op u af. Zo moet er worden overwogen welke dingen u zelf doet en welke werkzaamheden worden uitbesteed. Is de verbouwing zo ingrijpend dat een architect nodig is? Hoe maak je goede afspraken met een aannemer en is er een vergunning nodig?

Consumentenorganisatie Vereniging Eigen Huis heeft daarom voor mensen met verbouwingsplannen een speciale voorlichtingsavond ontwikkeld. Onder de titel 'Verstandig Verbouwen' worden alle aspecten van de verbouwing belicht. Behalve de keuze van de architect of aannemer, komen ook vergunningsprocedures, de inhoud van contracten en de financiering aan de orde. Een bouwkundige van Vereniging Eigen Huis zal de technische kant van de verbouwing belichten. Hij zal praktische tips geven over zaken als het materiaalgebruik, de installaties, isolatie en de afwerking.
Als naslagwerk ontvangen bezoekers van de avond de uitgave 'Verstandig verbouwen', zodat men de zaken thuis nog eens rustig kan nalezen. Het bijwonen van de avond kost, inclusief de uitgebreide documentatie, 20 euro per huishouden.
De komende periode wordt deze voorlichting gegeven in de plaatsen Zwolle, Nijmegen, Utrecht, Groningen en Breda. In de loop van het jaar zullen uiteraard nog meer plaatsen worden aangedaan.

Wie geĂŻnteresseerd is in het verbouwen van de eigen woning en een voorlichtingsavond wil bezoeken, kan zich schriftelijk, telefonisch, of per e-mail aanmelden bij : Vereniging Eigen Huis, Postbus 735, 3800 AS Amersfoort, telefoonnummer 033-4507633/4507645, e-mail: scholing@veh.nl

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie over de voorlichtingsavond of over de Vereniging Eigen Huis kunt u terecht bij Magda Coppoolse, afdeling scholing, 033 4507434.


07 mrt 02 14:12