Ingezonden persbericht


Ruud Goulooze terug bij Novell Nederland

Capelle a/d IJssel, 7 maart 2002 ? Novell Nederland benoemt Ruud Goulooze (41) tot Sales Director Novell Nederland en tevens tot lid van het Nederlandse management team. Goulooze is in deze functie verantwoordelijk voor het partnerprogramma van Novell, voor de verkoop via named partners en voor het realiseren van new business bij bestaande partners. Goulooze keert terug bij Novell Nederland na een periode te hebben gewerkt voor de Europese organisatie.

Ruud Goulooze begon in 1996 bij Novell als Distribution manager voor de Benelux. In deze functie zette hij onder meer het Nederlandse distributiekanaal op. Later werd Goulooze verantwoordelijk voor het volledige channel-verkoop en ?strategie in Nederland. In mei 1997 begeleidde hij een grote reorganisatie waarbij Novell overstapte van een push-model op een pull-model. Ook verving hij het bestaande resellerprogramma door business experts en business partners. Novell kondigde in april 2000 aan de channelstrategie wereldwijd nieuw leven in willen blazen en benoemde Goulooze tot Director EMEA Distribution Sales. Acht maanden later werd Goulooze Director EMEA Channel Sales en implementeerde een pan-Europees partnerprogramma.

Terug in Nederland gaat Goulooze aan de slag met het reorganiseren van het Nederlandse partnerbeleid. Goulooze zal dit doen in samenwerking met Bram Haasnoot, Directeur Novell Nederland.

Novell
Novell is leverancier van eBusiness oplossingen en Net services software voor de beveiliging en ondersteuning van alle typen netwerken - het Internet, intranetten en extranetten; draadloos naar vast; zakelijk en publiek - met alle vooraanstaande besturingssystemen. Samen met de divisie voor eServices, Cambridge Technology Partners, helpt Novell organisaties bij het oplossen van complexe bedrijfsproblemen, het vereenvoudigen van systemen en processen en het benutten van nieuwe kansen met one Net oplossingen.

Novell's Net services software voorziet het fundament voor one Net - één wereldwijd netwerk dat nieuwe applicaties en nieuwe vormen van zakendoen ondersteunt. Wereldwijde channel-, consultancy-, educatie- en technische support-programma's, tezamen met strategische allianties - combineren Novell Net services software met producten en diensten van derden om te komen tot complete Net-oplossingen.