Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 7-03-2002 Mediaberichten 7 maart (14.40 uur)

Roermond aanhouding in verband met bedreiging

ROERMOND De politie heeft woensdagmiddag een 21-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van bedreiging van een leerkracht van het Bisschoppelijkcollege. De man, die wegens eerder veroorzaakte overlast al niet meer op het schoolplein mag komen, verscheen daar op 25 februari toch, en bedreigde door een openstaand raam een 42-jarige leraar van de school met de dood. Die deed daarvan aangifte. De politie heeft de man na een onderzoek aan kunne houden. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld.

Heel aanhoudingen na vechtpartij

HEEL De politie heeft woensdagmorgen een 22-jarige man en een even oude vrouw uit Ell aangehouden, op verdenking van onder andere mishandeling, gepleegd in de nacht van 2 op 3 februari in Heel. Daar ontstond in een café ruzie waarbij de vrouw een andere vrouw sloeg. Hierop is de vrouw uit het café gezet. Eenmaal buiten bemoeide de nu aangehouden man, de vriend van de vrouw, zich met de ruzie waarbij mogelijk zelfs met ijzeren pijpen is gedreigd. De vrouw, die geen rijbewijs heeft, stapte in de auto van haar vriend, reed enkele malen in de richting van mensen op straat en botste verschillende keren tegen geparkeerde autos. Het onderzoek door de politie verloopt moeizaam, omdat getuigen nauwelijks bereidt zijn mee te werken.

Tegelen 45 bekeuringen bij snelheidscontrole

TEGELEN Bij een radarsnelheidscontrole op de Kaldenkerkerweg heeft de politie woensdagmiddag 45 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 1055 voorbijgangers was 74 km/u. Goed voor een bekeuring van 92 euro.

Weert 7 bekeuringen bij gordelcontrole

WEERT De politie heeft woensdagmiddag bij een controle 7 automobilisten bekeurd die zonder autogordel reden. Op de St. Luciastraat kregen ze een boete van 40 euro.

Eind 40 bekeuringen bij snelheidscontrole

EIND - Bij een radarsnelheidscontrole op de Houtsberg heeft de politie woensdagmiddag 40 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid van de 475 voorbijgangers was 123 km/u. Goed voor een bekeuring van 245 euro.