Mojo Concerts

Heb je aanstaande zondagavond nog niets te doen?

Ga dan naar het concert van de rockband Rival Schools op zondag 10 maart in de Melkweg in Amsterdam. Rival Schools biedt een verfrissende sound in een tijdperk van overvloedige raprock en gladde pop.

De combinatie van rock en melodie die Rival Schools speelt, wordt ook wel emo-rock genoemd. Zeker de moeite waard om live te zien en mee te springen.

Twee jaar geleden ontstond Rival Schools doordat vier rockers uit verschillende rockbands bij elkaar kwamen. Rock in viervoud dus. Frontman Walter Schreifels is bekend van Quicksand, was de drijvende kracht achter de New Yorkse hardcore groep Gorilla Biscuits en produceerde het debuutalbum van CIV. Tegenwoordig springt hij bij Rival Schools als een elastiekje over het podium, alsof hij geboren is met een gitaar om zijn nek. Cache Tolman (ook bekend als Utah Slim) speelt de bas. Zijn roots liggen bij de bands Iceburn en CIV. Het derde Rival Schools-lid is drummer Sam Siegler, die al vanaf zijn twaalfde bevriend is met Schreifels en samen met hem in Gorilla Biscuits en Youth of Today heeft gespeeld. Gitarist Ian Love was het missende puzzelstukje. Na enige tijd in de New Yorkse hardcore scene gespeeld te hebben, maakte hij de Rival Schools compleet.

Rival Schools
Zondag 10 maart 2002
MELKWEG - The Max
Aanvang: 21.30 uur
Entree: ¤ 17,50 + lidmaatschap

Kaartverkoop en informatie:
Melkweg - Lijnbaansgracht 234 A - Amsterdam - 020 5318181 - www.melkweg.nl