KNMG


KNMG Congres 2002

De KNMG en ZonMw organiseren op 7 en 8 maart 2002 aan de Katholieke Universiteit te Tilburg een dubbelcongres over de verschillen tussen patiënten waarmee de gezondheidszorg en de individuele arts geconfronteerd worden. De diversiteit onder patiënten reflecteert de verschillen in de bevolking in onder meer etnische en culturele herkomst, leeftijd, leefstijl en sociaal-economische omstandigheden. Het tweedaags congres heeft tot doel om in beeld te brengen met welke knelpunten en mogelijkheden de arts en de gezondheidszorg hierdoor te maken krijgen, en welke methoden er in Nederland ontwikkeld zijn en worden om de gezondheidszorg hierbij te ondersteunen.

Op de eerste dag (ZonMw) staat de organisatie van de gezondheidszorg en de gezondheidszorginstelling centraal, op de tweede dag (KNMG jaarcongres) de individuele arts. Het congres wil de deelnemers in workshops praktische handvatten bieden waarmee zij de diversiteit in de dagelijkse praktijk tegemoet kunnen treden.

Beide dagen zijn hetzelfde opgezet: een plenair gedeelte in de ochtend gewijd aan de thematiek van het congres en de oplossingsrichtingen; twee series workshops na de lunch en een plenaire afsluiting aan het einde van de middag. In de workshops zal onder meer gebruik worden gemaakt van lopende en afgeronde projecten van onder anderen ZonMw. Donderdag zal na de congresactiviteiten een cultureel maar ook ontspannend "begin van de avond" programma worden georganiseerd.