Ingezonden persbericht

Maken wij onze eigen toekomst

BUSSUM, 20020215 -- In de nagalm van de gebeurtenissen in de wereld onlangs, vragen veel mensen zich af in hoeverre wij onze eigen toekomst maken. Deze vraag kan vanuit een aantal gezichtspunten bekeken worden. Voor diegenen die vanuit een filosofisch of spiritueel oogpunt deze vraag verder zouden willen onderzoeken, wordt er op donderdag 7 maart een lezing gehouden door Ali Ritsema, voorzitter van de Theosofische Vereniging in Nederland.

Ali zal het onderwerp benaderen vanuit de esoterische filosofie, die stelt dat er voor het individu drie keuzes zijn: meegaan met de normale evolutionaire stroom van de mensheid, het tempo van de eigen ontwikkeling te versnellen of het daarentegen te vertragen. Deze keuze bepaalt de toekomst voor het individu zowel als voor het collectief. Het komt erop neer dat langzamerhand de nadruk minder zal komen te liggen op de materiele, stoffelijke ontwikkeling. De mens zal zich langzamerhand meer gaan richten op z'n innerlijke aard, en dat zal een ander bewustzijn met zich meebrengen, dat meer gericht is op het geheel dan op het individu. Dit is een onontkoombaar proces. Maar, of dat in de verre toekomst zal gebeuren of iets dichterbij, dat is aan ons!

Het belooft een boeiende lezing te worden met volop gelegenheid na afloop met elkaar van gedachten hierover te wisselen. Iedereen is welkom. De lezing wordt gehouden in de tuinzaal van de Remonstrantse Broederschap aan de Koningslaan 2b in Bussum, binnen loopafstand van het station Naarden-Bussum. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aan de Koningslaan. Er worden geen toegangsgelden geheven en de avond begint om 20.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de Annie Besant Loge, telefoonnummer 035-6948763.



Ingezonden persbericht