Digitale Gemeente Houten

Anna Enquist en Ivo Janssen in Makeblijde

maandag 18 februari 2002 - Bron: Makeblijde

Op 7 maart 2002 zal Anna Enquist, schrijfster van het boekenweekgeschenk 2002, samen met Ivo Janssen een literaire salon houden in Tuinarchitectuurpark Makeblijde te Houten. De titel van deze literaire salon is: Tussen boven- en onderstem. In deze literaire salon zal Anna Enquist gedichten voordragen, die geschreven zijn op de 24 preludes opus 28 van Chopin die hij tussen 1829 en 1839 schreef. Na afloop zal Anna Enquist haar boeken signeren.

Anna Enquist illustreert haar persoonlijke interpretatie van de preludes door Chopin´s werk te combineren met poëzie. De aanvankelijk snelle dialoog tussen piano en spreekstem wordt geleidelijk trager, zodat tegen het einde van deze literaire salon hele blokken muziek en tekst tegenover elkaar staan. De voorstelling is gemaakt in opdracht van het Concertgebouw Amsterdam.

Makeblijde is een intiem podium, waar de afstand tussen podiumkunstenaar en bezoeker zeer klein is. De bijzondere ambiance en de goede keuken zijn onderdeel van deze gemoedelijke en interessante plek. Mensen ontmoeten elkaar en genieten van kunst in de meest brede zin van het woord.

Aanvang voorstelling 20:30. Kaarten à 15 euro zijn te reserveren bij Tuinarchitectuurpark Makeblijde. Telefoon: 030 63 65 272 of te koop bij Boekhandel Wijs in Houten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).