NOS



---

Paralympische Winterspelen bij de NOS

04-03-2002

Van 7 tot en met 16 maart worden in Salt Lake City de Paralympische Winterspelen gehouden. NOS Studio Sport zal hier in alle reguliere uitzendingen (de Sportjournaals en de Studio Sport-uitzendingen) uitgebreid aandacht aan besteden.

Studio Sport-verslaggever Martin Vriesema reist af naar Salt Lake City met een eigen camerateam om de Nederlandse deelnemers aan de Paralympische Winterspelen voor en na de wedstrijden te volgen. De beelden van de wedstrijden zelf zijn afkomstig van de Amerikaanse televisie.

De Nederlandse deelnemers aan deze 8e ParalympischeWinterspelen zijn de alpine skiërs Kjeld Punt en Martijn Wijsman die meedoen aan de afdaling, de Super-G, de slalom en de reuzenslalom, en Marjorie van de Bunt en Arnold Polderman die deelnemen aan de Noordse disciplines. Van de Bunt doet mee aan het langlaufen 2,5 km, 5 en 15 km en aan de biathlon en Polderman aan het langlaufen 5, 10 en 20 km en aan de biathlon. Chef de Mission van de Nederlandse paralympische ploeg is Henk van Lint.

Tijdens deze Winterspelen zullen ongeveer duizend sporters uit 36 landen meedoen aan alpine skiën, ijshockey en de Noordse disciplines (biathlon en langlaufen; korte, middellange en lange afstanden) en de alpine disciplines (afdaling, Super-G, reuzenslalom en slalom).


---