Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Compaq rolt webshops ICEshop uit naar haar resellers, inclusief unieke Compaq Corner met "rich content"

Utrecht - 7 maart 2002. Compaq distribueert - onder de naam PartnerCommerce - de webshops van ICEshop om haar resellers te voorzien van ecommerce-tools. Dit in samenwerking met de logistieke partners van Compaq zoals Tech Data, Ingram Micro, Pluz en Copaco. Compaq stelt in samenwerking met ICEshop en tevens als eerste in de Nederlandse markt de volledige productbeschrijvingen ("rich content") ter beschikking als een soort shop-in-the-shop. Deze Compaq Corner (zie bijv. http://www.tibet.nl/compaq/) bevat niet alleen alle plaatjes en beschrijvingen van producten, maar ook alle technische specificaties, opties, en configuratiemogelijkheden. Volledig geïntegreerd met de webshopfunctionaliteit. Compaq en ICEshop hebben de ambitie om binnen een jaar minimaal 50 resellers extra online te brengen, bovenop de circa 60 resellers die ICEshop reeds host.

Een belangrijke doelstelling is om het percentage online orders in de IT-markt verder te stimuleren, waarbij met name Business-to-Business Resellers een voortrekkersrol vervullen. Online bestellen verhoogt de efficiëntie in het kanaal. Door het toevoegen van rijke productcontent lost Compaq één van de grootste problemen op bij ecommerce in de IT-markt: in het verleden voerde iedere reseller opnieuw productbeschrijvingen in in zijn online catalogus. Enerzijds is dit inefficiënt. Anderzijds incompleet, waardoor de consument of zakelijke eindgebruiker zich niet goed kan oriënteren vanwege de veelal slecht-beschreven producten in online IT-catalogi. ICEshop werkt ook voor andere IT-fabrikanten aan het automatisch inlezen van hun actuele productbeschrijvingen. Hierdoor zal binnenkort de kwaliteit van online IT-productencatalogi aanzienlijk verder gaan verbeteren.

Over ICEshop BV
ICEshop is eind 1998 gestart met de ontwikkeling van haar internet-EDI en shop hosting-dienst. De focus van ICEshop lag in 1999 en 2000 op het opbouwen van een leidende marktpositie met inmiddels ruim 60 installaties in de IT- en Office-branche, als implementatiepartner van leidende IT-fabrikanten of -distributeurs in Nederland als Compaq, Toshiba, TechData, Ingram Micro, Pluz, Despec en Copaco (zie http://www.iceshop.nl).

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:
- ICEshop BV, Bert van Gerwen, tel. 06-28 65 32 06, email: bert@iceshop.nl

- http://www.iceshop.biz