ING Groep

Persbericht

Amsterdam, 7 maart 2002

ING Direct verwelkomt drie miljoenste klant

ING Direct heeft haar drie miljoenste klant verwelkomd en heeft nu EUR 30,2 miljard aan toevertrouwde middelen. Deze cijfers zijn inclusief DiBa, de Duitse directbank, waarin ING sinds februari 2002 een meerderheidsbelang van 70% heeft. Door een recordgroei in de eerste maanden van 2002, zoals bij alle ING Direct onderdelen, heeft DiBa gisteren haar miljoenste klant in Duitsland kunnen verwelkomen.

De drie miljoenste klant van ING Direct heeft een rekening geopend bij ING Direct in de VS (Boston). Op dit moment heeft ING Direct in de Verenigde Staten meer dan 500.000 klanten en meer dan USD 5 miljard aan toevertrouwde middelen. ING Direct is in de Verenigde Staten in september 2000 van start gegaan met het ING Direct Orange Savings Account, een spaarrekening met 3,25% rente, hetgeen een hoger rendement oplevert dan vergelijkbare producten op de Amerikaanse markt.

ING Direct is in mei 1997 begonnen in Canada en is momenteel eveneens actief in Spanje, Australië, Frankrijk, de Verenigde Staten en Italië. DiBa is marktleider in de direct banking sector in Duitsland. De activiteiten van ING Direct en DiBa passen in de strategie van ING Groep om zich te richten op directe distributie en e-business. Naast spaarproducten verbreden de ING Direct vestigingen, afhankelijk van de lokale marktsituatie, hun productassortiment met beleggingsfondsen, levensverzekeringen, pensioenen, hypotheken en persoonlijke leningen. In de VS en verschillende andere landen verkopen de agenten van de ING-verzekeringsbedrijven nu ook producten van ING-Direct aan hun klanten.

Persinformatie: Joyce Hulst, ING Groep Corporate Communications, tel. (020) 541 5469