TNT Post Groep NV

PTT Post concentreert internationale postsortering op Schiphol

7 maart 2002

Strategische schakel PTT Post in internationale
post een feit

Staatssecretaris Monique de Vries van Verkeer en Waterstaat opent vanmiddag om 16.00 uur op de luchthaven Schiphol het International Mail Centre (IMC) van PTT Post. Het gebouw van ruim 26.000 m2, in grootte gelijk aan drie voetbalvelden, is één van de modernste postsorteercentra van Europa en is voor PTT Post hèt centrum van internationale postverwerking. Door de ligging direct aan het platform kan de post sneller afgehandeld worden.

Dagelijks worden er 1,2 miljoen inkomende en uitgaande poststukken van en naar circa 200 landen verwerkt met inzet van 50 luchtvaartmaatschappijen. Het IMC is daarmee het kloppend hart in de internationale postvoorziening en belangrijk voor de groei van PTT Post. In het sorteercentrum wordt zes dagen per de week, 24 uur per dag gewerkt. Circa 30% van het volume aan internationale poststukken wordt door de lucht verzonden, de rest gaat via de weg en over zee. In het sorteercentrum werken 750 medewerkers met vele nationaliteiten.

PTT Post streeft met het International Mail Centre internationale expansie, schaalvergroting en kostenbeheersing om zo betrouwbare, hoogwaardige en innovatieve postale diensten te kunnen blijven bieden.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke PTT Post*, een breed scala aan post- express- en logistieke diensten. TPG heeft ongeveer 138,500 werknemers in 59 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2001 11,2 miljard, een stijging van 12,9% ten opzichte van 2000. TPG N.V. is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.


*Vanaf mei 2002 zal Koninklijke PTT Post haar naam wijzigen in Koninklijke TPG Post